ΑΚΕΛ: Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις στα έργα της Λευκωσίας

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Δημοτική Ομάδα Λευκωσίας ΑΚΕΛ, κάνει λόγω για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα της Λευκωσίας που δεν έχουν τελειωμό.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποπεράτωση της Πλατείας Ελευθερίας και του νέου Δημαρχείου έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του Δήμου Λευκωσίας και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεν Πλατεία Ελευθερίας, με την ανάληψη των εργασιών από το δεύτερο εργολάβο, έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου 2016, προθεσμία που μετά από συνεχείς παρατάσεις που δόθηκαν στον εργολάβο, έφτασε μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018. Ημερομηνία βέβαια που αφορά μόνο τη γέφυρα! Το δε νέο δημαρχείο θα πρέπει να παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2017 και πάλι μετά από καθυστερήσεις και παρατάσεις.

Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, μετά και την πρόσφατη ενημέρωση μας από το Δήμαρχο, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες κατά πόσο τα δυο έργα θα ολοκληρωθούν στα χρονοδιαγράμματα. Μέχρι σήμερα δόθηκαν πολλές παρατάσεις στον εργολάβο, που είναι ο ίδιος που χειρίζεται και τα δυο έργα, χωρίς να ενεργοποιηθεί η πρόνοια της σύμβασης για καταβολή αποζημιώσεων εκ μέρους του εργολάβου. Αντίθετα, δόθηκαν περαιτέρω διευκολύνσεις!

Για ένα έργο που ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δυο χρόνια τόσο για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας όσο και τη δημιουργία διώροφου χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου, φτάσαμε σήμερα, έξι σχεδόν χρόνια μετά, να αναμένουμε εναγωνίως την παράδοση του… μισού έργου.

Ο δε Δήμαρχος της πρωτεύουσας παρουσιάζεται με δημόσιες δηλώσεις του, πολύ ευχαριστημένος με την πρόοδο των εργασιών την ώρα που το κόστος εκτοξεύεται κατά εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα €40εκ. διπλασιάζοντας περίπου τον αρχικό προϋπολογισμό.

Από την καθυστέρηση ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες δημότες/επισκέπτες της πόλης μας και δεκάδες αυτοεργοδοτούμενοι και καταστηματάρχες στην περιοχή έχουν θυματοποιηθεί χωρίς «κανείς» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ – Αριστερά, Νέες Δυνάμεις είναι η αποπεράτωση των έργων χωρίς άλλες καθυστερήσεις, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Δήμου μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε νέες παρατάσεις. Οι ευθύνες είναι ασήκωτες και θα πρέπει να αποδοθούν και να αναληφθούν, πρωτίστως από τον δήμαρχο κ. Κ. Γιωρκάτζη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy