ΑΚΕΛ: Ανάγκη θέσπισης νομοθεσίας για τα θέματα του αθλητισμού

Την ανάγκη θέσπισης νομοθεσίας για τα θέματα του αθλητισμού στον τόπο μας η οποία θα πρέπει να προνοεί για τον αποτελεσματικό έλεγχο των αθλητικών φορέων και την διαφάνεια η οποία πρέπει να υπάρξει σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο επίσκεψης στα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απεύθυνε η ΚΟΕ.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στο Ολυμπιακό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την ΚΟΕ, και τον κυπριακό αθλητισμό ευρύτερα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό στο επίπεδο της χάραξης πολιτικής και όχι στη ανάμειξη στα ζητήματα των ομοσπονδιών ή των σωματείων”,

Σε αυτό το επίπεδο, συνέχισε, το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται να αλλάζει απόψεις με τους αρμόδιους φορείς, να χαράσσουμε πολιτική.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “ένας από τους πρώτους στόχους που θα πρέπει να καθοριστούν είναι η θέσπιση μιας νομοθεσίας για τα θέματα του αθλητισμού στον τόπο μας η οποία θα πρέπει να προνοεί για τον αποτελεσματικό έλεγχο των αθλητικών φορέων και την διαφάνεια η οποία πρέπει να υπάρξει σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση”.

“Ταυτόχρονα, είπε ότι η νομοθεσία “πρέπει να ρυθμίσει και πολλά άλλα ζητήματα”, προσθέτοντας ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε τον πρωταθλητισμό από τον μαζικό αθλητισμό και να δούμε πως τον οργανώνουμε πάνω σε καλύτερη βάση.

“Μια νομοθεσία θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει συζητήσει αυτό το θέμα με τον Πρόεδρος της ΚΟΕ και ότι το ΑΚΕΛ έχει στα χέρια του νομοθεσίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

“Θα δούμε με το αθλητικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κατά πόσον θα μπορούσαμε να επεξεργαστούμε μια τέτοια πρόταση”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) έχουν να διαδραματίσουν ένα σημαντικότατο ρόλο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλητισμού στον τόπο μας και του πρωταθλητισμού αλλά και του μαζικού αθλητισμού, ο οποίος είναι περισσότερο καθήκον του ΚΟΑ, όπως είπε, και όχι τόσο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εξέφρασε την ανάγκη “να δοθεί έμφαση στον τομέα του αθλητισμού γιατί ο αθλητισμός έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και σε ό,τι αφορά τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών – αν ακολουθείται μια σωστή διαπαιδαγώγηση από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και τα σωματεία – αλλά και στη συντήρηση της υγείας των ανθρώπων, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και άλλα”.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, αφού σημείωσε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται τα γραφεία της ΚΟΕ αρχηγός κόμματος, είπε ότι εξήγησαν στον κ. Κυπριανού το έργο της Ολυμπιακής Επιτροπής και βρήκαν “πλήρη κατανόηση”.

“Ευελπιστούμε ότι θα μπορούσε με τη συνεργασία και τη βοήθεια και του ΑΚΕΛ να κάνουμε αυτά που θέλουμε και επιδιώκουμε”, κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο κ. Κυπριανού επισκέφθηκε τους χώρους όπου στεγάζονται και λειτουργούν οι αθλητικές ομοσπονδίες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy