ΑΚΕΛ : Ανύπαρκτα νέα βιβλία με επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα χαρτιά

Tο Υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται καταγγέλει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ μέσω του βουλευτή του Γεώργιου Γεωργίου.

«Έστω και με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου, το Υπουργείο Παιδείας προέβη σήμερα σε παραδοχές αναφορικά με το παιδαγωγικό έγκλημα που συντελέστηκε με την ψήφιση των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Παρά ταύτα, με δογματική εμμονή, επιμένει στην εφαρμογή τους από την επόμενη σχολική χρονιά. Κανένας από τους εκπαιδευτικούς εταίρους δεν συμφωνεί με τις εξετάσεις των τετραμήνων κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Τα προβλήματα για την εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος παραμένουν τεράστια:

  • Τα χρονοδιαγράμματα παραμένουν ασφυκτικά, η ύλη απροσδιόριστη, τα αναλυτικά προγράμματα μη προσαρμοσμένα, τα διαγωνίσματα αμείωτα και ο διδακτικός χρόνος δραματικά συρρικνωμένος.
  • Τα προγράμματα αναλφαβητισμού είναι απαξιωμένα, η έννοια της ανατροφοδότησης προσχηματική, τα νέα βιβλία ανύπαρκτα και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα χαρτιά.
  • Συμπερασματικά το δημόσιο σχολείο χάνει τον μορφωτικό του χαρακτήρα με την παραπαιδεία να οργιάζει.

Ως ΑΚΕΛ, επιμένουμε ότι τα τετράμηνα δεν μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη σχολική χρονιά. Καλούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και το Υπουργείο μακριά από σκόπιμες κωλυσιεργίες να επιτρέψουν την έγκαιρη παραπομπή της σχετικής μας πρότασης νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκεί θα κριθεί ο καθένας.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy