ΑΚΕΛ: Αντί ο πρόεδρος να παλινδρομεί, να προσηλωθεί στη λύση

Αντί ο πρόεδρος Αναστασιάδης να παλινδρομεί, να αλληθωρεί πολιτικά και να πατά σε δυο βάρκες να αποφασίσει να προσηλωθεί στη λύση του κυπριακού τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον “Άστρα” ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου επισήμανε ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι υπόλογος για το γεγονός ότι η Κύπρος θα οδηγηθεί στην διχοτόμηση και θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος της διχοτόμησης και των δυο κρατών.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά φανεί ανακόλουθη, σε σχέση με αυτά που έχουν συμφωνηθεί, πάλι θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση. Υπέδειξε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εκεί θα διαφανούν οι προθέσεις του καθενός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κατάσταση αδιεξόδου στο κυπριακό βλάπτει όλους εκείνους που θέλουν λύση και επανένωση του τόπου και ωφελεί εκείνους που θέλουν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτή η κατάσταση, πρόσθεσε, τροφοδοτεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας. Σημείωσε ότι η κατάσταση των αδιεξόδων γίνεται πιο επικίνδυνη για την Κύπρο όταν η Τουρκία επαινείται από το διεθνή παράγοντα, τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την ΕΕ για τη θετική στάση που υπέδειξε στο Κράν Μοντάνα.

To ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, δε δέχεται λύσεις ούτε με εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα αλλά θέλει η λύση να οδηγεί στην αποστρατικοποίηση του νησιού και στην κατάργηση των βάσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy