ΑΚΕΛ: Εν μέσω λειψυδρίας, το υπουργικό αποφάσισε για γήπεδα γκολφ

Η κυβέρνηση αντί να αναθεωρήσει τις αποφάσεις που εμπεριέχουν σωρεά περιβαλλοντικών παραβάσεων για τα γήπεδα γκολφ, εν μέσω περιόδου λειψυδρίας το υπουργικό ενέκρινε χρονοδιαγράμματα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών ώστε να προχωρήσουν οι αναπτύξεις γηπέδων γκολφ.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Το υπουργικό συμβούλιο χτες αντί να αναθεωρήσει τις προηγούμενες αποφάσεις του σχετικά με τα γήπεδα γκολφ, μετα τη σωρεία περιβαλλοντικών παραβιάσεων των τελευταίων χρόνων ενέκρινε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών και υλοποίησης της ανάπτυξης για όλες τις αναπτύξεις γηπέδων γκολφ. Να υπενθυμίσουμε ότι η  Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί  για δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ εντός της περιοχής Natura 2000 Κάβο Γκρέκο και ενέκρινε την εκμίσθωση 59 εκταρίων έκτασης γης στο δάσος της Αγίας Νάπας.


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του αλλά και την διαφωνία του σε σχέση με αυτή την απόφαση. Οι περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 αποτελούν προστατευόμενες περιοχές, εξαιτίας της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας τους, και το δίκτυο αποτελεί τη νομική ευρωπαϊκή  κατοχύρωση, ώστε να προστατεύονται τέτοιου είδους περιοχές. Με αυτές τις ενέργειες η κυβέρνηση καταπατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Δεν μπορούμε επίσης εν μέσω λειψυδρίας να συζητούμε για τέτοιου είδους αναπτύξεις. Ένα γήπεδο γκολφ στην Κύπρο χρειάζεται περίπου 1 εκ. τόνους νερό το χρόνο για να συντηρηθεί και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ιδιαίτερα την στιγμή που αποκόπτεται νερό από τους γεωργούς.


Η προστασία της βιοποικιλότητας και των εθνικών δρυμών, και ταυτόχρονα η σωστή διαχείριση των αποθεμάτων νερού του τόπου μας, πρέπει να τίθεται πάνω από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα και εξυπηρετήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy