ΑΚΕΛ: Επανέναρξη διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε

Ο κ. Αναστασιάδης οϕείλει να διεκδικήσει επανέναρξη του διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο που καθόρισε ο ΟΗΕ δια του Γενικού του Γραμματέα, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Επεσήμανε επίσης πως “Το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ακιντζί πραγματοποιείται μετά από ένα παρατεταμένο τέλμα στο Κυπριακό, μετά την αποτυχία στον Κραν Μοντανά”

Έκτοτε λέχθηκαν και έγιναν πολλά,συνέχισε, τα οποία επιβάρυναν το κλίμα και δυστυχώς δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την προοπτική της λύσης. Τόνισε επίσης πως “η τουρκική αρνητική ρητορική, αλλά και οι πρόσϕατες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μάς υποχρεώνουν να είμαστε συγκρατημένοι. Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης οϕείλει να διεκδικήσει επανέναρξη του διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο που καθόρισε ο ΟΗΕ δια του Γενικού του Γραμματέα.”

Ο κ. Δαμιανού υπενθύμισε επίσης ότι ο κ. Γκουτέρες αναμένει από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εμπλακούν σε διάλογο «που να έχει νόημα», ενώ ΟΗΕ και ΕΕ -δυστυχώς- θεωρούν ότι η Τουρκία θέλει λύση. Αναμένουμε ταυτόχρονα από τον κ. Ακιντζί ενέργειες που θα υποβοηθούν αντί να δυσκολεύουν την επιστροϕή στο διάλογο, συμπλήρωσε.

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι η επιμονή στην επανέναρξη διαλόγου με στόχο την επίτευξη λύσης δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας αποτελεί τη μόνη οδό για απελευθέρωση και επανένωση. Φωνές που ακούονται και στις δύο κοινότητες, είτε για διατήρηση του στάτους κβο είτε για λύση δύο κρατών είναι επικίνδυνες και οδηγούν σε μονιμοποίηση της διχοτόμησης, κατέληξε ο Άριστος Δαμιανού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy