ΑΚΕΛ: Ερωτηματικά για Κυβέρνηση και ΥΠΠ που τιμούν τον ακροδεξιό Φώτη Παπαφώτη

“Τεράστια ερωτηματικά εγείρονται για την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και το Υπουργείο Παιδείας για την παρουσίαση του βιβλίου «Κρόνια βιοτής» στο Σπίτι της Κύπρου στην Ελλάδα, το οποίο αναφέρεται στον γνωστό ακροδεξιό Φώτη Παπαφώτη, ο οποίος στην υπό αναφορά εκδήλωση θα τιμηθεί κιόλας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τεράστια ερωτηματικά εγείρονται για την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και το Υπουργείο Παιδείας για την παρουσίαση του βιβλίου «Κρόνια βιοτής» στο Σπίτι της Κύπρου στην Ελλάδα, το οποίο αναφέρεται στον γνωστό ακροδεξιό Φώτη Παπαφώτη, ο οποίος στην υπό αναφορά εκδήλωση θα τιμηθεί κιόλας.

Ποιος είναι ο Φώτης Παπαφώτης είναι πολύ καλά γνωστό.

Ο ίδιος στην αυτογραφία του δηλώνει ότι ήταν υπεύθυνος πληροφοριών της ΕΟΚΑ Β’ και Γενικός Γραμματέας και Γενικός Oργανωτικός της E.Σ.E.A., της πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β’.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Κώστα Γενάρη, ο Φώτης Παπαφώτης δηλώνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Γρίβα στην Αθήνα πριν το 1971 που ιδρύθηκε η ΕΟΚΑ Β’, εισηγήθηκε την κατάληψη της εξουσίας στην Κύπρο.
 
Αλλά και την περίοδο που ο Φ. Παπαφώτης ήταν τομεάρχης Καρπασίας, κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ 1955-59, σημειώθηκαν στον τομέα του εκτελέσεις με την κατηγορία της προδοσίας, περιλαμβανομένων και αριστερών.

Στο βιβλίο του «Ο σύγχρονος εφιάλτης του έθνους ΚΚΕ & ΑΚΕΛ» παραδέχεται ότι, «… για τις εκτελέσεις στον τομέα Καρπασίας ανελάμβανα την πλήρη ευθύνη». Δηλαδή, είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες του Μένοικου, του Γιασουμή, του Πέτρου, του Τοφαρή.  
 
Αυτός ο άνθρωπος θα τιμηθεί με τη συμβολή της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται αν άνθρωποι όπως τον Παπαφώτη έσπειραν το σπόρο της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και με τις πράξεις τους έφεραν την Τουρκία στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν απαντήσεις.  

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy