ΑΚΕΛ για ΚΙΕ: Κατάργηση του παράνομου καθεστώτος «αυτοεργοδότησης»

 

Την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή απεργία, αλλά και για την κακή κατάσταση που επικρατεί στα ΚΙΕ και στα Ολοήμερα Σχολεία, τη φέρει αποκλειστικά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατηγορεί σε δηλώσή του ο  Στέφανος Στεφάνου, Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

 

«Εδώ και πέντε χρόνια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιβάλλει ένα απαράδεχτο και παράνομο τρόπο εργοδότησης εκατοντάδων εργαζομένων τους οποίους έχει μετατρέψει από τη μια στιγμή στην άλλη σε «αυτοεργοδοτούμενους».

Αυτό το απαράδεχτο και παράνομο καθεστώς «κούρεψε» τα εισοδήματα των εργαζομένων κατά 35% περίπου και τους έχει αποστερήσει από βασικά εργασιακά δικαιώματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται κατά βάση για νεαρότερους εκπαιδευτικούς, αυτό αποτελεί ένα γενικότερο πλήγμα.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει την αποκλειστική ευθύνη και για το πλήγμα που έχουν δεχτεί τα παρεχόμενα προγράμματα του Υπουργείου. Φτάνει να θυμηθούμε το χάος που επικράτησε στην αρχή της χρονιάς στα ΚΙΕ.

Οι κυβερνώντες προσπαθούν με άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς να φιμώσουν εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Καταδικάζουμε την απαράδεχτη στάση των κυβερνώντων. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΚΙΕ και στα Ολοήμερα Σχολεία.

Το ΑΚΕΛ έχει αναδείξει πολλές φορές, εντός και εκτός βουλής, την κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι στα ΚΙΕ και στα Ολοήμερα σχολεία και πολλές φορές έχουμε απαιτήσει διευθέτηση του ζητήματος.

Δυστυχώς οι Κυβερνώντες και σε αυτό το θέμα μας αγνόησαν πλήρως. Μόνη διέξοδος για να λυθεί οριστικά αυτό το ζήτημα αποτελεί η κατάργηση του παράνομου καθεστώτος «αυτοεργοδότησης» και η απόδοση στους εργαζόμενους το εργασιακό καθεστώς που δικαιούνται.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy