ΑΚΕΛ για Παιδεία: Να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος από μηδενική βάση

“Φαίνεται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλους στόχους και άλλους σχεδιασμούς, θύμα αυτών των σχεδιασμών είναι η δημόσια εκπαίδευση¨, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η δήλωση

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο αυταρχισμός, ο ετσιθελισμός «το αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των κυβερνώντων έχει δημιουργήσει μια τεράστια κρίση στο χώρο της Παιδείας. Οι Κυβερνώντες, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Παιδείας χωρίς κανένα διάλογο προχώρησαν στη λήψη μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα του Δημόσιου Σχολείου.

Είναι με λύπη και με ανησυχία που βλέπουμε ότι οι ενέργειες των Κυβερνώντων στοχεύουν ακριβώς το Δημόσιο Σχολείο. Φαίνεται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλους στόχους και άλλους σχεδιασμούς, θύμα αυτών των σχεδιασμών είναι η δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό της Παιδείας να δώσουν επιτέλους χώρο στο διάλογο. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί σήμερα αυτή η σοβαρότατη κρίση στην Παιδεία είναι να αποσυρθούν οι μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος από μηδενική βάση.

Το κόστος από τις οποίες αρνητικές αποφάσεις των κυβερνώντων δεν θα το πληρώσουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, θα το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι μαθητές μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy