ΑΚΕΛ για Συνεργατισμό: Ο κυπριακός λαός θα καλεστεί να πληρώσει και από πάνω

252

“Πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, το οποίο μεθόδευσαν οι κυβερνώντες και ενισχύθηκε από την ανικανότητα τους να χειριστούν την κατάσταση”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης.

Αυτούσια η δήλωση

Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας για ξεπούλημα του Συνεργατισμού σε ιδιωτική τράπεζα, επιβεβαιώνεται ότι ο κυπριακός λαός θα καλεστεί να πληρώσει και από πάνω, επιδοτώντας το ξεπούλημα.

Δεν φτάνει που οι κυβερνώντες ξεπουλούν κοινωνική και κρατική ιδιοκτησία πέραν το 10 δις.

Δεν φτάνει που χάνονται τα πολλά δισεκατομμύρια που μέχρι σήμερα πλήρωσε ο πολίτης για να στηριχτεί και να διασωθεί ο Συνεργατισμός.

Θα ξαναπληρώσει ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ο λαός για να επιδοτήσει το ξεπούλημα!

Πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, το οποίο μεθόδευσαν οι κυβερνώντες και ενισχύθηκε από την ανικανότητα τους να χειριστούν την κατάσταση.

Με την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού το 2013, η κυβέρνηση Αναστασιάδη ως ο μόνος ουσιαστικά ιδιοκτήτης, είχε για έξι χρόνια την απόλυτη ευθύνη της Τράπεζας. Έξι χρόνια μετά, μέσα από μια πορεία μεθόδευσης, ανικανότητας, αδιαφάνειας και επιβολής των «φίλων και γνωστών» οδήγησαν το Συνεργατισμό στο ξεπούλημα. Φορτώνουν επιπρόσθετα πολλά δισεκατομμύρια στην οικονομία και τον κυπριακό λαό. Αυτά καταγράφει και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Δεν θα ανεχτούμε συγκάλυψη αυτού του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του κυπριακού λαού.

Όλα πρέπει να φωτιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, στους πολύ καλά γνωστούς, υπαίτιους.Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.