ΑΚΕΛ: Η απερχόμενη κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

“Αν για τη κυβέρνηση η αδράνεια στα ζητήματα φοροδιαφυγής είναι ανεκτή, για το ΑΚΕΛ η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση των πολιτών είναι αδήριτη ανάγκη”

Ανακοίνωση εξήγγειλε το ΑΚΕΛ όσον αφορά το ζήτημα της φοροδιαφυγής και τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με Κύπριους σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας «λίστες» με εκατομμύρια Κυπριών σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό, αλλά η απερχόμενη κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε ζητήσει επίμονα εδώ και καιρό από την κυβέρνηση την επαρκή διερεύνηση των στοιχείων όμως ελάχιστα έχουν γίνει. Πρέπει επιτέλους να απαντήσουν:

Έχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτές τις «λίστες»;

Ασκεί σήμερα το Τμήμα Φορολογίας ουσιαστικούς ελέγχους για τη φορολογική συμμόρφωση δημόσια εκτεθειμένων προσώπων και μεγάλων επιχειρηματιών;

Αν για τη κυβέρνηση η αδράνεια στα ζητήματα φοροδιαφυγής είναι ανεκτή, για το ΑΚΕΛ η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση των πολιτών είναι αδήριτη ανάγκη.

Για να το πετύχουμε απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και διάθεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Τέτοια πολιτική βούληση μόνο η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά διαθέτει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy