ΑΚΕΛ: Η Επ. Σιτηρών να διατηρήσει τον χαρακτήρα της – Συνάντηση με αγροτικές οργανώσεις

Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι η Επιτροπή Σιτηρών πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για να καταστεί βιώσιμη.

Ο ΓΓ του κόμματος συναντήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία των αγροτικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσίασαν μελέτη για την διάσωση και αναδιάρθρωση της Επιτροπής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας της Επιτροπής, γιατί μπορεί να στηρίξει τους αγρότες με αποτελεσματικό τρόπο και ταυτόχρονα να ρυθμίσει τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά για τα θέματα των διαφόρων τροφών με στόχο να συγκρατούνται και οι τιμές σε χαμηλά επίπεδα.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι ο Υπουργός Γεωργίας διαφωνεί με τα ευρήματα της μελέτης των αγροτικών οργανώσεων. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και των αγροτικών οργανώσεων έτσι ώστε εκείνα που θα εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου.

Εκ μέρους των αγροτικών οργανώσεων ο ΓΓ του ευρωαγροτικού Λάμπρος Αχιλλέως ανέφερε ότι η Επιτροπή μέσα από μια βιώσιμη και κερδοφόρα αναδιάρθρωση πρέπει να συνεχίσει να σταθμίζει το κόστος των σιτηρών για να δοθεί στην κτηνοτροφία φθηνή πρώτη ύλη με βάση την προοπτική και του χαλουμιού.

Παράλληλα είπε ότι οι αγροτικές οργανώσεις βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με τα κόμματα προσθέτοντας ότι στο τέλος θα επιδιώξουν συνάντηση και με τους Υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας.

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.