ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μονο για την ευημερία των αριθμών – Δημόσια Υγεία, μηδέν! ΓΕΣΥ, μηδέν!

Τους ενδιαφέρει περισσότερο να ευημερούν οι αριθμοί, κάτι που ούτε αυτό συμβαίνει – παρά οι άνθρωποι τονίζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Τ. Γεωργίου, με ανακοίνωση του, σχετικά με τον προϋπολογισμό για την Υγεία της απερχόμενης κυβέρνησης. 

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

 

Ο Προϋπολογισμός για την Υγεία 2018 κινείται στα ίδια και χειρότερα πλαίσια των τελευταίων χρόνων.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ εφαρμόζει πολιτικές περικοπών και λιτότητας. Βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες και απαιτήσεις της Δημόσιας Υγείας και των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες του λαού! Ο κόσμος πονεί και υποφέρει!
Για 5η συνεχόμενη φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ καταθέτει ένα Προϋπολογισμό λιτότητας. Οι κυβερνώντες έχουν αποκόψει συνολικά αυτά τα 4.5 χρόνια διακυβέρνησης τους πέραν των €400 εκατομμυρίων ευρώ από τον τομέα της Υγείας!

Να επαναλάβουμε ότι οποιαδήποτε αποκοπή γίνεται από τους δημόσιους υπαλλήλους, δηλαδή το 1.5% του μισθού τους όπως επίσης και τα λεφτά από αλλαγή κάρτας και τα €10 στις Πρώτες Βοήθειες, η Κυβέρνηση δεν τα προορίζει για την υγεία αλλά τα προορίζει για το γενικό κρατικό κουρβανά!!


Οι γιατροί αποχωρούν από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, δεν υπάρχουν αναλώσιμα, το Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και οι νοσηλευτές, υπερβάλλουν εαυτόν και είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης και το χειρότερο από όλα, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!


Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ έχουν δώσει εξετάσεις και απέτυχαν παταγωδώς στα θέματα υγείας. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να ευημερούν οι αριθμοί, κάτι που ούτε αυτό συμβαίνει – παρά οι άνθρωποι! Η πολιτική τους είναι επιφανειακή και ευκαιριακή ώστε να βολεύει σχεδιασμούς και συμφέροντα περισσότερο του ιδιωτικού τομέα.

Αυτό επιβεβαιώνουν όλες οι Εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που παρουσιάζουν τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία να είναι τρεις φορές λιγότερες από το μέσο όρο της Ε.Ε. (2.7%-7.2%) με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες. Ακολουθούν, η Λεττονία 3.8%, η Ρουμανία 4.2% και η Ελλάδα με 4.5%. Στην Κύπρο οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία ανέρχονται μόλις στο 2.6% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 7.2%.
 
Ο Σταύρος Μαλάς ως Υπουργός Υγείας, είχε σχεδιάσει και προωθήσει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αλλά με την αλλαγή της διακυβέρνησης όλα πήγαν δυστυχώς στραβά.


Ας αναλογιστεί ο κάθε Κύπριος πολίτης τι σημαίνει επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη! Δημόσια Υγεία, μηδέν! ΓΕΣΥ, μηδέν!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy