ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση ενταφιάζει το ΓεΣΥ»

Ως επιπρόσθετη φορολογία για τα νοσοκομεία και όχι για το ΓεΣΥ χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ το προτεινόμενο από τον υπουργό Υγείας μίνι ΓεΣΥ.

Σε γραπτή δήλωσή του, το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι το πολυδιαφημιζόμενο από τους κυβερνώντες μίνι ΓεΣΥ, δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιπρόσθετη φορολογία για τα νοσοκομεία. «Η κυβερνητική πρόθεση δεν πρόκειται ούτε για μίνι, ούτε για μάξι ΓεΣΥ. Πρόκειται για ενταφιασμό του ΓεΣΥ», τονίζει ο κ. Στεφάνου.

Στη συνέχεια αναφέρει:

Οι πολίτες, με την αιφνιδιαστική και χωρίς καμία διαβούλευση πρόταση της κυβέρνησης, θα κληθούν για ακόμα μια φορά να βάλουν το χέρι στη τσέπη, πλην όμως δεν θα έχουν πρόσβαση σε καθολική και ποιοτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, διότι το σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να την προσφέρει. Οι πολίτες θα πληρώνουν αλλά θα μένουν ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι.

Αυτή δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση, είναι και διαπίστωση των επαγγελματικών φορέων υγείας, οι οποίοι χθες δημόσια διατύπωσαν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Σε μια περίοδο που μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεινοπαθεί από την οικονομική κρίση, οι κυβερνώντες αντί να κινηθούν με αποφασιστικότητα προς την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το ΓεΣΥ που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από τρία χρόνια παλινδρομήσεων προσπαθώντας να εντάξουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσα στο σύστημα, ουσιαστικά τον καταργούν.

Με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν, οι κυβερνώντες έχουν αποψιλώσει τη δημόσια υγεία η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι ελλείψεις και οι μεγάλες λίστες αναμονής ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Αυτό το γεγονός όμως δεν συγκινεί τους κυβερνώντες. Αυτό που προφανώς τούς ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και στον τομέα της υγείας, αντί τους πολίτες και την κοινωνία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy