ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση μετάτρεψε τους εκπαιδευτικούς από εργαζόμενους σε «αυτοεργοδοτούμενους»

Κατά τις πρόσφατες επισκέψεις μας σε απογευματινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας ξανατέθηκε μπροστά μας από πολλούς αγανακτισμένους εκπαιδευτικούς το θέμα της εισαγωγής από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, Περίπου 1000 εργαζόμενοι, κυρίως νεαρότεροι στην ηλικία οι οποίοι εργάζονται στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης (ΚΙΕ) στα ολοήμερα σχολεία, στα αθλητικά και μουσικά λύκεια στα μεταλυκειακά ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) και στα απογευματινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας μετατράπηκαν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη από τη μια στιγμή στην άλλη από εργαζόμενους σε «αυτοεργοδοτούμενους».

“Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν τα εισοδήματα τους να κουρεύονται κατά περίπου 35% αφού πλέον βάζουν Κοινωνικές Ασφαλίσεις από μόνοι τους ενώ δεν δικαιούνται ανεργιακό κατά τις περιόδους που δεν εργάζονται. Πρόκειται για ούτος ή άλλως για χαμηλομισθους εκπαιδευτικούς των μερικών εκατοντάδων ευρώ, πλείστοι των οποίων έχουν μέσο μηνιαίο εισόδημα 500 ευρώ. Η απαράδεχτη στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη θυματοποιεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια χίλιους περίπου ανθρώπους και τις οικογένειες τους”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει πως, η ξεκάθαρη θέση του Σταύρου Μαλά, ότι αμέσως μετά την εκλογή του θα καταργήσει το παράνομο και απαράδεχτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και το Υπουργείο Παιδείας θα εργοδοτήσει κανονικά όπως οφείλει αυτούς τους ανθρώπους, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy