ΑΚΕΛ: Ισορροπημένο το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ως γενικά ισορροπημένο κρίνει το ΑΚΕΛ το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε σχετική δήλωση προέβη το μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ Σταύρη Καλοψιδιώτου προσθέτοντας ότι «η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έχει δημιουργήσει συνθήκες συγκρατημένης αισιοδοξίας, γεγονός που αντανακλάται τόσο στο διακηρυκτικό όσο και στο διατακτικό μέρος του ψηφίσματος».

«Ως ΑΚΕΛ», συνέχισε, «στεκόμαστε επίσης στην επαναβεβαίωση των προηγούμενων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, περιλαμβανομένων του 1251(1999) και του 2026(2011). Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι κατ’ αυτό τον τρόπο το Συμβούλιο Ασφαλείας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των συμφωνημένων αρχών λύσης του Κυπριακού, όπως είναι η αποστρατιωτικοποίηση».

Η εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επεσήμανε επίσης ότι «η ανάγκη για όσο το δυνατό πιο σύντομη λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών, όπως σημειώνεται και στο ψήφισμα, προϋποθέτει την επίτευξη συγκλίσεων, ουσιαστικών, λειτουργικών και βιώσιμων σε όλα τα βασικά διαπραγματευτικά κεφάλαια». Ως εκ τούτου, κατέληξε «θέλουμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τη σημασία της αξιοποίησης του κεκτημένου των συγκλίσεων Χριστόφια- Ταλάτ που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, συνιστά σημαντική παρακαταθήκη για τη συνολική επίλυση του εθνικού μας προβλήματος στη βάση αρχών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy