ΑΚΕΛ: Και τα ενεργειακά στην προεκλογική της κυβέρνησης

Συνέχεια στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ενεργειακών θεμάτων δίνει το ΑΚΕΛ. Με σημερινή γραπτή του δήλωση, ο επαρχιακός γραμματέας Λευκωσίας-Κερύνειας Χρίστος Χριστοφίδης κατηγορεί τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη για προεκλογική απόπειρα καλλιέργειας κλίματος υπεραισιοδοξίας στα ενεργειακά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χριστοφίδη:

Στα λόγια και στις διακηρύξεις οι κυβερνώντες πάνε καλά. Στις πράξεις και την ουσία έχουν το πρόβλημα. Ο Υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας προσπαθεί να δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες ένα κλίμα ενθουσιασμού και υπεραισιοδοξίας γύρω από τα ενεργειακά, ενόψει πάντα εκλογών.

Στην πράξη όμως τι γίνεται;

  • Αντί εδώ και 4 χρόνια οι κυβερνώντες να ακολουθήσουν ένα επιθετικό πρόγραμμα γεωτρήσεων, διακρίθηκαν στο να δίνουν συνεχείς αναβολές, με αποτέλεσμα εδώ και 4 χρόνια να έχουν γίνει μόλις 2 γεωτρήσεις χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα.
  • Εδώ και 4 χρόνια λένε ότι το τερματικό υγροποίησης LNG είναι ασύμϕορο και ακύρωσαν ουσιαστικά το σχεδιασμό του, για να ανακοινώσει πριν μια εβδομάδα ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ότι μόνο με τερματικό στην Κύπρο η πατρίδα μας θα παίζει το στρατηγικό της ρόλο ως ενεργειακός κόμβος στην περιοχή. Αυτό δηλαδή που το ΑΚΕΛ υποστηρίζει και ϕωνάζει εδώ και 4 χρόνια. Μόνο που 4 χρόνια μετά, με τους σχεδιασμούς των γειτονικών χωρών να έχουν προχωρήσει, έχει ήδη προκληθεί ζημιά στο στόχο μας για να γίνει η Κύπρος περιϕερειακό ενεργειακό κέντρο.
  • Οι κυβερνώντες ξήλωσαν το συνολικό σχεδιασμό που υπήρχε και εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα αξιοποιηθούν οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και πως θα καταστεί η Κύπρος περιϕερειακό ενεργειακό κέντρο.

Τα ενεργειακά επηρεάζουν το μέλλον της πατρίδας μας. Επηρεάζουν τις εξελίξεις στο κυπριακό. 4 χρόνια αναβλητικότητας και απουσίας συνολικού σχεδιασμού ήδη κοστίζουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy