ΑΚΕΛ: Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το ΡΙΚ να μεταδίδει τις δραστηριότητες της Κυβέρνησης

“Υπενθυμίζουμε το ΔΣ και τη διεύθυνση του ΡΙΚ ότι το Ίδρυμα στηρίζεται με τα λεφτά των φορολογουμένων και έχει υποχρέωση να σέβεται τον κώδικα δεοντολογίας και να συμπεριφέρεται προς όλους ισότιμα, ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους”

Σε δήλωση προέβη ο Στέφανος Στεφάνου Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφορικά με τον τρόπο που το ΡΙΚ προβάλλει τις δραστηριότητες του Προέδρου και των Υπουργών του,

Αυτούσια η δήλωση

Το ΡΙΚ είναι Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου ή Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κυβέρνησης; Μάλλον το δεύτερο. Έτσι εντύπωση δημιουργούν στους πολίτες εκεί στο Ίδρυμα με τα όσα καθημερινά προβάλλουν από τη δραστηριότητα του Προέδρου και των Υπουργών. Τέτοιες στιγμές, να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με τη δραστηριότητα του Προέδρου και των υπουργών, έχει καιρό να ζήσουμε. Το ΡΙΚ μας μεταφέρει σε άλλες εποχές του παρελθόντος, τις οποίες νομίζαμε ότι πλέον είχαν ξεπεραστεί.

Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα νέο «κατόρθωμα» του ΡΙΚ. Ενώ έβγαλαν σε απευθείας μετάδοση τον Υπουργό Ενέργειας μαζί με Εκπρόσωπο της ENΙ έξω από το Προεδρικό για να διαφημίσουν το πρόγραμμα γεωτρήσεων ακολούθως, δεν ξέρουμε στη βάση ποιας δεοντολογίας και ποιου κώδικα, θεώρησαν σωστό να ξαναβγάλουν ζωντανά τον Υπουργό για να απαντήσει στον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ που βρισκόταν στο πάνελ και συζητούσε για θέματα ενέργειας.

Υπενθυμίζουμε το ΔΣ και τη διεύθυνση του ΡΙΚ ότι το Ίδρυμα στηρίζεται με τα λεφτά των φορολογουμένων και έχει υποχρέωση να σέβεται τον κώδικα δεοντολογίας και να συμπεριφέρεται προς όλους ισότιμα, ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους.
Τους κώδικες, τη δεοντολογία και το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το ΡΙΚ δεν μπορεί να τα προτάσσει μόνο όταν θέλει έγκριση του προϋπολογισμού του.

Σχολιάστε την είδηση

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.