ΑΚΕΛ Λάρνακας: “Απαξίωση της Λάρνακας και στην Παιδεία”

Απαξίωση της Λάρνακας και στο τομέα της Παιδείας και ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων καταλογίζει στον αρμόδιο υπουργό και στην Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ Λάρνακας.  Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σε σχολεία στη Λάρνακα και τις δηλώσεις του, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση κατακεραυνώνοντας τον Κώστα Καδή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αρμόδιος υπουργός, ενώ πραγματοποιεί δηλώσεις, εδώ και ένα χρόνο αμελεί να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων με αποκλειστικό αντικείμενο τα κτηριολογικά και άλλα προβλήματα των σχολείων της επαρχίας Λάρνακας.  Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει ως εξής:

“Ο Υπουργός της Παιδείας κ. Κ. Καδής επισκέφτηκε χτες διάφορα σχολεία της Λάρνακας. Έχει δίκαιο στη δήλωση του ότι «τα προβλήματα δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί…». Εξάλλου είναι τόσα και τέτοια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Λάρνακας, που δεν μπορούν να κρυφτούν. Ξαναζήτησε να ιεραρχηθούν και να κοστολογηθούν. Αλήθεια, πόσες φορές;

Εκείνο που ζητούμε είναι έργα και όχι λόγια. Αναδείξαμε, ως ΑΚΕΛ Λάρνακας, πολλές φορές την ανάγκη ανέγερσης νέας τεχνικής σχολής σε αντικατάσταση αυτής του Αγίου Λαζάρου (τριτοκοσμικές συνθήκες – θέματα ασφαλείας) την αξιοποίηση του χώρου του Διανελλείου Γυμνασίου για ανέγερση νέου σχολείου και τα πολλαπλά προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Πόλης και Επαρχίας της Λάρνακας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η απαξίωση της Λάρνακας και σε αυτόν το σημαντικό τομέα είναι προκλητική. Απαιτούμε , πλέον, την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού που δόθηκε πριν από ένα χρόνο, για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων της πόλης, που θα εξετάσει συνολικά τα κτιριολογικά και άλλα προβλήματα των σχολείων της Επαρχίας μας. Ως τότε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα και έξω από τη Βουλή για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά της Λάρνακας”.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy