ΑΚΕΛ: Εκτόνωση της κρίσης μόνο με λύση του Κυπριακού

 “Υπενθυμίζει ταυτόχρονα τις σχετικές συγκλίσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι φυσικοί πόροι θα συνιστούν ομοσπονδιακή αρμοδιότητα. Τον ίδιο ακριβώς τρόπο εισηγείται και το ΑΚΕΛ και στις δύο ανακοινώσεις μας που προηγήθηκαν της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα” αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τις δηλώσε του ΓΓ του ΟΗΕ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στη δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αναφορικά με τα διαδραματιζόμενα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφεύγεται η καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων, κάτι που ασφαλώς προβληματίζει. Ενέργειες οι οποίες είναι έκδηλα παράνομες, απαράδεκτες και καταδικαστέες. 

Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο βλέπει ο Γενικός Γραμματέας την εκτόνωση της κρίσης μάς βρίσκει σύμφωνους. Ο κ. Γκουτέρες τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για την οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος  είναι η λύση του Κυπριακού. Υπενθυμίζει ταυτόχρονα τις σχετικές συγκλίσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι φυσικοί πόροι θα συνιστούν ομοσπονδιακή αρμοδιότητα. Τον ίδιο ακριβώς τρόπο εισηγείται και το ΑΚΕΛ και στις δύο ανακοινώσεις μας που προηγήθηκαν της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα.

Το ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και ταυτόχρονα θα πρέπει να εκτονωθεί άμεσα η κρίση και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για λύση του Κυπριακού από το σημείο που είχε μείνει. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκουμε συνεχώς την Τουρκία μπροστά μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy