ΑΚΕΛ: Μέλος της εσωτερικής τρόικας ο Ν. Παπαδόπουλος

Ο κ. Ν. Παπαδόπουλος, αντί να αξιοποιήσει τις αναφορές του κ. Δημητριάδη που για πολλοστή φορά επαναβεβαιώνουν πόσο ολέθριοι ήσαν οι χειρισμοί Αναστασιάδη στο κούρεμα καταθέσεων, επέλεξε να απειλεί με ποινικές έρευνες τον τέως ΔΚΤΚ, σε μια προφανή προσπάθεια να τον φιμώσει, δηλώνει το ΑΚΕΛ.
 
Το ΑΚΕΛ κατανοεί τη στάση και τα κίνητρα του κ. Παπαδόπουλου, “όντας ο ίδιος μέλος της εσωτερικής τρόικας «Αβέρωφ Παπαδόπουλου, το γένος Ορφανίδη», όπως ευφυώς ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης συνέδεσε τους τρεις, όντας ο ίδιος κυριολεκτικά και μεταφορικά συνήγορος των τραπεζιτών πριν, κατά και μετά που συντελέστηκε η τραπεζική ληστεία σε βάρος του λαού μας, είναι λογικό να ενεργεί κατ’ αυτόν το τρόπο.”
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη οι ποινικές έρευνες από την Εισαγγελία να συνεχιστούν και να ενταθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς όμως να εξαιρείται κανένας που είχε άμεση διασύνδεση με το τραπεζικό σύστημα και την οικονομική καταστροφή που αυτό επέφερε στο λαό μας.

 
Ταυτόχρονα, ο κ. Λουκαΐδης τονίζει πως είναι αυτονόητο ότι παραμένουν ασήκωτες οι πολιτικές ευθύνες όσων έκαναν πλάτες στις τράπεζες και τον κ. Ορφανίδη, όταν αυτοί με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, δημιουργούσαν τη μαύρη τρύπα των πρωτοφανών ανά το παγκόσμιο τραπεζικών ζημιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy