ΑΚΕΛ: Μεθοδεύσεις Κυβέρνησης για κλείσιμο Ιατρικών Κέντρων στους συνοικισμούς

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από την πρόθεση της Κυβέρνησης να κλείσει τα Ιατρικά Κέντρα στους προσφυγικούς συνοικισμούς.

Με πρωτοβουλία των Λαϊκών Οργανώσεων του Συνοικισμού Στροβόλου 2 και με την συμμετοχή άλλων οργανωμένων Φορέων του συνοικισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Ιατρικό Κέντρο του Συνοικισμού μαζική κινητοποίηση με στόχο να αποτραπεί το κλείσιμο του Ιατρικού Κέντρου. Παρών στην κινητοποίηση ήταν αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τον Επαρχιακό Γραμματέα, Χρίστο Χριστοφίδη, το Γραμματέα Πόλης – Προαστείων και επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Στροβόλου, Κώστα Κούκο, και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Χριστάκη Πασχάλη και Θωμά Βασιλείου.

Το ΑΚΕΛ τονίζεις πως “εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα υπάρχει μεθόδευση από πλευράς της Κυβέρνησης για κλείσιμο των Ιατρικών Κέντρων στους προσφυγικούς συνοικισμούς. Αυτό το ενδεχόμενο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες, ηλικιωμένα κυρίως, άτομα για τα οποία η διακίνηση πολλά χιλιόμετρα για να πάνε σε άλλο Ιατρικό Κέντρο είναι πολύ δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη.” Σημειώνεις επίσής ότι στους προσφυγικούς συνοικισμούς, 44 χρόνια μετά, διαμένουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει επίσης πως “Η λειτουργία των Ιατρικών Κέντρων επιτελούσε σημαντικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο”.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Στρόβολο έχει εγγράψει ήδη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, παράλληλα έχει ενημερωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ και προτίθεται να εγγράψει το θέμα στη Βουλή. Εκ μέρους των Βουλευτών του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία θα αποσταλούν υπομνήματα στον Υπουργό Υγείας.

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση “να αφουγκραστεί την αγωνία και την απόγνωση εκατοντάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και να διατηρήσει τα Ιατρικά Κέντρα στους συνοικισμούς.”

Φωτογραφίες από την μαζική κινητοποίηση έξω από το Ιατρικό Κέντρο στον Συνοικισμό Στροβόλου:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy