ΑΚΕΛ: Ναί σε μεταρρύθμιση της ΑΗΚ. Οχι σε ιδιωτικοποίηση της

Το ΑΚΕΛ διαφωνεί πλήρως με τις αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ, επανέλαβε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, εκφράζοντας παράλληλα στήριξη στην προσπάθεια της Αρχής να μελετήσει εναλλακτικές επιλογές όσον αφορά την εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της ΡΑΕΚ και του μνημονίου.

Το μεσημέρι ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΗΚ Όθωνα Θεοδούλου και συνεργάτες του, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, μετά από πρωτοβουλία της Αρχής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι οι εκπρόσωποι της ΑΗΚ τον ενημέρωσαν για για την προεργασία που γίνεται για εναρμονισμό με τις απαιτήσεις της ΡΑΕΚ και του μνημονίου και συγκεκριμένα για τη σύσταση ομάδας επιστημόνων που θα μελετήσει εναλλακτικές επιλογές κατά την υλοποίηση των όσων τίθενται ενώπιον την Αρχής.

Σημειώνεται ότι ο εναρμονισμός αφορά στη συμμόρφωση της ΑΗΚ με την απόφαση της ΡΑΕΚ για λειτουργικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Αρχής.

«Θεωρούμε ότι ο τομέας της ενέργειας είναι πάρα πολύ σημαντικός» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε ότι η ΑΗΚ θα πρέπει να προχωρήσει με τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της, ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτός ο εθνικός πλούτος να περάσει στα χέρια του ιδιωτικού τομέα» συμπλήρωσε.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τις προσπάθειες αυτές του Προέδρου, του ΔΣ και του προσωπικού της ΑΗΚ, ώστε «όταν κληθούμε να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις, να υπάρχουν ενώπιόν μας εναλλακτικές επιλογές και όχι ο μονόδρομος των ιδιωτικοποιήσεων».

Απο την πλευρά της ΑΗΚ, ο Όθωνας Θεοδούλου δήλωσε ότι ενημέρωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με τις ενέργειες που ανέλαβε το ΔΣ για εξορθολογισμό, μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της ΑΗΚ

Στόχος και σκοπός του ΔΣ είναι να γίνουν αλλαγές, ώστε να καταστεί η ΑΗΚ ένας σύγχρονος οργανισμός, ενώ παράλληλα Κυβέρνηση και Βουλή να έχουν την κατάλληλη στιγμή επιλογές για να πάρουν τις πιο σωστές αποφάσεις, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy