ΑΚΕΛ: Ο Ν. Παπαδόπουλος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις αναφορές του σε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι υπήρξε προβληματισμός αν θα απαντούσε το κόμμα στις αναφορές του κ. Παπαδόπουλου ωστόσο κάποιες από αυτές ξεπερνούν κάθε όριο.

Οι αναφορές του κ. Παπαδόπουλου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Θεωρώ ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο ίδιος ο κ. Άντρος Κυπριανού, τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και επιλογές. Ο ίδιος έχει αποφασίσει την αποστασιοποίηση από τον ενδιάμεσο χώρο. Παλαιότερα το ΑΚΕΛ είχε ως βάση την συνεργασία με τα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα του κέντρου. Αυτή την στιγμή το ΑΚΕΛ συνεργάζεται μόνο με τον κ Αναστασιάδη. Για τεσσεράμισι χρόνια ο κ. Κυπριανού ήταν ο συνήγορος του κ Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Επικρίναμε εμείς την κυβέρνηση και μας απαντούσε ο κ. Κυπριανού! Τώρα βέβαια ήρθαν προεδρικές εκλογές και άλλαξε λίγο το τροπάριο. Αυτό είναι αυταπόδεικτο, καταλαβαίνει ο κόσμος ότι σήμερα παίζεται ένα θέατρο. Την ίδια πολιτική ακολουθούν στο Κυπριακό. Και δεν είναι μόνο το κυπριακό. Το ΑΚΕΛ επέλεξε να συνεργαστεί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις της ‘‘focus’’.Επέλεξαν να αυξήσουν τα εκλογικό μέτρο για να αφήσουν έξω από την Βουλή τα μικρά κόμματα. Να μειώσουν τις χρηματοδοτήσεις των μικρότερων κομμάτων για να λάβουν περισσότερα χρήματα τα δυο μεγαλύτερα κόμματα. Επέλεξαν να συνεργάζονται σε διορισμούς. Αυτήν την στιγμή υπάρχει πλήρης συντονισμός διορισμών και στελεχών της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ στην διαπραγματευτική ομάδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε διορισμούς στην Κεντρική Τράπεζα, στον Συνεργατισμό, στην δημόσια υπηρεσία. Φυσικά και υπάρχουν και θέματα τα οποία διαφωνούν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουν επιλέξει την συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Προφανώς ο κ. Κυπριανού και η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιδιώκουν την επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ

[quote_center]

Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ αν θα σχολιάζαμε τα απίστευτα ψέματα που είπε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι. Προβληματιστήκαμε, γιατί δεν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που πήρε υπό το άγχος της διεκδίκησης του προεδρικού θώκου.

Υπάρχουν όμως κάποια πράματα που πραγματικά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και χρειάζονται σχολιασμό.

Πρώτο, ο Άντρος Κυπριανού δεν μίλησε ποτέ για ανέντιμο ΔΗΚΟ. Ας μας βρει ο κ. Παπαδόπουλος πότε και πού έκανε μια τέτοια αναφορά.

Δεύτερο, ο Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, σέβονται την ιστορική παράδοση συνεργασίας των δύο κομμάτων από την εποχή του Σπ. Κυπριανού, Τ. Παπαδόπουλου και Μ. Καρογιάν. Είναι ακριβώς σ’ αυτή την παράδοση που γύρισε περιφρονητικά την πλάτη ο Ν. Παπαδόπουλος προτιμώντας τους κοινούς αγώνες να τους δίνει με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και εναντίον του ΑΚΕΛ. Γι’ αυτό και πολέμησε λυσσαλέα την κυβέρνηση Χριστόφια, γι’ αυτό και αρνήθηκε πεισματικά τη συζήτηση της όποιας συνεργασίας ενόψει εκλογών.

Τρίτο, κατά τον κ. Παπαδόπουλο τα μισά μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου δεν είναι απλά ΑΚΕΛικοί, αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής! Η πραγματικότητα είναι ότι στη διαπραγματευτική ομάδα του κ. Αναστασιάδη δεν έχει κανένα από το ΑΚΕΛ. Υπάρχει μια ευρύτερη συμβουλευτική ομάδα που έχει μέλη απ’ όλο το κομματικό φάσμα, περιλαμβανομένων ενός από το ΑΚΕΛ και ενός από το ΔΗΚΟ.

Τέταρτο, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, ο κ. Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Άντρος Κυπριανού αποφασίζει για την πολιτική του ΑΚΕΛ. Στο ΑΚΕΛ οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά.

[/quote_center]

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy