ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να φροντίσει η σιγουριά του βρει τη θέση της στα κείμενα του ΟΗΕ

Έτοιμος να δώσει τα πρακτικά των συναντήσεων στο Κρανς-Μοντάνα παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων της εφημερίδας ότι κάποιοι στην Κύπρο αμφισβητούν τα όσα λέει ο Πρόεδρος σε σχέση με τις συναντήσεις, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι σε όλες τις συναντήσεις κρατούνταν πρακτικά απ’ όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτές τις συναντήσεις. Ερωτηθείς αν έχει πρόβλημα να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά, ο ΠτΔ είπε πως «όχι μόνο δεν έχω, αλλά προειδοποίησα και κάποιους που εξέφρασαν αμφιβολία, κατ’ ιδίαν, να είναι προσεχτικοί για να μην μείνουν εκτεθειμένοι».

Στον Πρόεδρο Αναστασιάδη απάντησε το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του βουλευτή Άριστου Δαμιανού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει πρόβλημα αν επιθυμεί ο ΠτΔ να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της πλευράς μας. «Αλλά απευθύνουμε και εμείς μια προειδοποίηση: να φροντίσει η σιγουριά για την επιτυχία των χειρισμών του και για αποδοχή των θέσεών μας, να βρει τη θέση της στα κείμενα και τις ενέργειες του ΟΗΕ και της ΕΕ. Ειδάλλως, η Τουρκία και πάλι θα παραμείνει αλώβητη, παρά τη διαχρονική ευθύνη που φέρει για τη συνέχιση της διχοτόμησης και την αποτυχία επίτευξης λύσης».

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του κ. Αναστασιάδη, ότι από διάφορες πηγές γνώριζε πως η Τουρκία δεν ήταν έτοιμη να συζητήσει το κεφάλαιο ασφάλεια και εγγυήσεις, η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει: «Δεν θα ρωτήσουμε γιατί πήγε τότε στην Ελβετία, αλλά γιατί η αρχική του θέση ήταν για συμφωνία στο κεφάλαιο αυτό και μετά συζήτηση και συμφωνία στο εδαφικό, δεδομένης της γνώσης που είχε για την αρνητική Τουρκία. Για να καταγραφεί μια δεύτερη -μετά τη Γενεύηαποτυχία;»

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy