ΑΚΕΛ: «Παρενέβη» ο Πρόεδρος στη διαδικασία πώλησης που οι ίδιοι σχεδίασαν

Γραπτή δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού για τη συνέντευξη τους Προέδρου της Δημοκρατίας στον «Φιλελεύθερο»

 

Ο Συνεργατισμός βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης Αναστασιάδη για σχεδόν 5 χρόνια. Επομένως η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι σήμερα θεωρεί καθήκον του να παρέμβει για να μην ζημιώσει ο Συνεργατισμός από τη διαδικασία πώλησης που οι ίδιοι σχεδίασαν και εκτελούν είναι το λιγότερο ατυχής. Εξάλλου υπενθυμίζουμε ότι ενώ η διαδικασία προέβλεπε μερική η ολική εξαγορά του Συνεργατισμού ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης με δημόσια τοποθέτηση του φωτογράφισε την επιλογή της «καλής» και «κακής» τράπεζας. Γι’ αυτό ας μην μέμφονται άλλους για τα δικά τους έργα και για την ευθύνη που θα φέρουν για τη ζημιά που ενδεχομένως να υποστεί η κυπριακή οικονομία και ο φορολογούμενος πολίτης.

Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια
Σημειώνουμε την παραδοχή -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, της έξαρσης του σοβαρού εγκλήματος σε σχέση με την εμπορία ναρκωτικών. Είναι βεβαίως ο ίδιος Πρόεδρος ο οποίος πριν μερικές μέρες μας έλεγε ότι σοβαρό έγκλημα έχουμε από την δεκαετία του ’60. Είναι ο ίδιος Πρόεδρος που διόρισε ως πολιτικό προϊστάμενο της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας τον κ. Ιωνά Νικολάου, με τις γνωστές σε όλη την κοινωνία τραγικές επιδόσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Και βέβαια εδώ δεν ισχύει η δικαιολογία του Προέδρου ότι μόλις πριν δύο μήνες διορίστηκαν οι Υπουργοί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy