ΑΚΕΛ: Ποιες οι «κοινές αρχές και αξίες» που έχει ΔΗΣΥ – ΕΛΑΜ;

“Ισχυρίστηκε ο Υπουργός Παιδείας ότι αναφερόταν στα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη». Άραγε είναι αυτά τα συνθήματα που θα καθοδηγούν την κυβέρνηση στην καθοδήγηση της παιδείας του τόπου, τα οποία αποτέλεσαν την πρόταξη της δικτατορίας του Μεταξά, της Χούντας των Αθηνών, της ΕΟΚΑ Β’ και του φασιστικού πραξικοπήματος στην Κύπρο;”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Αυτούσια η δήλωση

 

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, αν Υπουργός είχε επισκεφθεί γραφεία νεοφασιστικού κόμματος -είτε είναι είτε δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα- και προέβαινε σε δηλώσεις όπως αυτές του κ. Χαμπιαούρη, θα είχε ήδη παυθεί ή παραιτηθεί. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για το τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε τέτοιες ευαισθησίες δεν μας συνήθισε ο κ. Αναστασιάδης.

Στην πρώτη θητεία του προσπέρασε διάφορα σφυρίζοντας αδιάφορα.

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στα Γραφεία του ΕΛΑΜ είναι το πρώτο ατόπημα του Υπουργού.

Το δεύτερο ατόπημα του Υπουργού Παιδείας είναι που μίλησε για «κοινές αρχές και αξίες». Ο κ. Χαμπιαούρης, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση Αναστασιάδη πρέπει να απαντήσουν ποιες είναι οι «κοινές αρχές και αξίες» που έχουν με το ΕΛΑΜ, με αυτούς δηλαδή που δηλώνουν εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές και «σπορά των ηττημένων του 1945», δηλαδή του χιτλεροφασισμού. Με αυτούς που αποτελούν παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο η οποία δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενη για ανθρωποκτονίες και επιθέσεις. Με αυτούς που ανέλαβαν την «πολιτική ευθύνη» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ποιες είναι οι «καλοδεχούμενες» απόψεις για τον Υπουργό Παιδείας: οι ύμνοι στη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β’;  

Ισχυρίστηκε ο Υπουργός Παιδείας ότι αναφερόταν στα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη». Άραγε είναι αυτά τα συνθήματα που θα καθοδηγούν την κυβέρνηση στην καθοδήγηση της παιδείας του τόπου, τα οποία αποτέλεσαν την πρόταξη της δικτατορίας του Μεταξά, της Χούντας των Αθηνών, της ΕΟΚΑ Β’ και του φασιστικού πραξικοπήματος στην Κύπρο;

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy