ΑΚΕΛ: Πολίτες και αστυνομικοί ανυπεράσπιστοι στις φατρίες του υποκόσμου

Για αδράνεια και τακτική σιωπής στην καταπολέμηση του υποκόσμου καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την ηγεσία της Αστυνομίας το ΑΚΕΛ, ενώ προσθέτει πως πολίτες και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ανυπεράσπιστοι στις φατρίες του υποκόσμου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ακόμα ένας εμπρησμός εστιατορίου προστίθεται στην μακριά αλυσίδα εμπρησμών από τον υπόκοσμο. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την απάθεια και την παθητικότητα που δείχνει η ηγεσία της αστυνομίας και την αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων για τις οποίες έχει πληροφορίες.

Ο πολιτικός προϊστάμενος και η ηγεσία της Αστυνομίας είναι υπόλογοι στην κυπριακή κοινωνία για την ανοχή, την αμέλεια και την προχειρότητα που επιδεικνύουν σε σειρά ζητημάτων της αρμοδιότητας τους. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η ηγεσία της αστυνομίας που συνήθως είναι λαλίστατοι, σήμερα δεν λένε τίποτα. Εφαρμόζουν την τακτική της σιωπής, με την προσδοκία ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει απαντήσεις. Τις απαντήσεις όμως τις ζητούν οι πολίτες. Τις ζητούν μέλη του αστυνομικού σώματος.

Λόγω της δικής τους αδράνειας, όχι μόνο η κοινωνία βιώνει την ανασφάλεια και την τρομοκρατία του εγκλήματος που έχει αποθρασυνθεί, αλλά ακόμα και τα ίδια τα μέλη της Αστυνομίας είναι καθημερινά εκτεθειμένα στον υπόκοσμο. Όπως οι πολίτες, έτσι και τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ανυπεράσπιστοι στις φατρίες του υποκόσμου. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών μετά τις τελευταίες απανωτές πράξεις παρανομίας και εγκληματικότητας έχει κορυφωθεί.

Έκπληξη πλέον είναι η απουσία είδησης για εγκληματικές ενέργειες στα δελτία ειδήσεων. Αυτό που η κοινωνία απαιτεί είναι η λήψη ουσιαστικών μέτρων για καταστολή της εγκληματικότητας. Αντί τούτου παρατηρείται έλλειψη αποφασιστικότητας, σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και η παρανομία.

Προφανώς, όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δεν είναι αρκετά για να πείσουν τον Υπουργό και την ηγεσία της Αστυνομίας να αφήσουν στην άκρη επικοινωνιακά τεχνάσματα και να αναλάβουν ειλικρινή δράση προς όφελος της κοινωνίας. Αν είχαν πάρει αποφάσεις για ειλικρινή δράση, θα έπρεπε πρώτα να ανακαλέσουν σωρεία ευνοιοκρατικών αποφάσεων τους, να αναγνωρίσουν την κακοδιαχείριση που ασκούν τα τελευταία χρόνια στα Σώματα Ασφαλείας, όπως επίσης να ανακαλέσουν μεταθέσεις και προαγωγές που έκαναν για να ευνοήσουν ορισμένους, με αποτέλεσμα να πλήξουν την επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy