ΑΚΕΛ: Προεκλογικό πυροτέχνημα το νέο σύστημα διορισμού

Το Νέο Σύστημα Διορισμών είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι η Κυβέρνηση με το νέο σύστημα θα βάλει χιλιάδες υποψήφιους να παρακαθήσουν σε εξετάσεις μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές πουλώντας ψεύτικες ελπίδες και, όπως εξήγγειλαν, θα ανακοινώσουν προσχεδιασμένα τα αποτελέσματα το Μάρτη μετά τις εκλογές.

Ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει ότι ενώ συμβαίνει αυτό το φιάσκο, παράλληλα η Κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο με την έφεση στο ανώτατο για να ολοκληρώσει το προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά θα κληροδοτήσει σε επόμενες κυβερνήσεις το τεράστιο κόστος, είτε επαναπρόσληψης των 30μηνων εκπαιδευτικών, είτε αποζημίωσής τους.

Δυστυχώς, σημειώνει το ΑΚΕΛ, το κόμμα έχει δικαιωθεί πλήρως για όσα προειδοποιούσε εδώ και δύο χρόνια.

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικότερα, αγνοώντας τη νομοθεσία για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, έχει βρεθεί μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο.

Οι κυβερνώντες θέτουν σε νέα δοκιμασία εκατοντάδες συμβασιούχους και έκτακτους εκπαιδευτικούς, τους οποίους αρνούνται να κατοχυρώσουν, ενώ υπάρχει και απόφαση πλέον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών που υποδεικνύει σαφώς ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μετατραπούν σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Την ίδια στιγμή «πουλούν», εν γνώσει τους, ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με το νέο σύστημα έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να διεκδικήσουν μία, εκ των περιορισμένων ούτως ή άλλως θέσεων.

Για όλο αυτό το μπάχαλο η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τα κόμματα που στη Βουλή στήριζαν το Νόμο για το Νέο Σχέδιο Διορισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy