ΑΚΕΛ: Πρωτοφανές παραλήρημα πολεμόχαρων απειλών από Τραμπ στα ΗΕ

Η χθεσινή ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, στη ΓΣ του ΟΗΕ ήταν ένα πρωτοφανές παραλήρημα επιθετικότητας, πολεμοχαρών απειλών, υποκρισίας και αντικομμουνισμού, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός Πρόεδρος παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και ειρήνης στον υπόλοιπο πλανήτη, την ώρα που οι ΗΠΑ πρωτοστατούν σε πολέμους, επιδρομές, πραξικοπήματα, προγράμματα βασανιστηρίων και μαζικών φακελωμάτων και την ώρα που ο αμερικανικός λαός μετρά με εκατομμύρια τους άστεγους, τους άνεργους, τους φτωχούς, ωστόσο ο Τραμπ έχει ανεβάσει σε νέα ύψη την επιθετικότητα των ΗΠΑ δημιουργώντας υπαρξιακούς κινδύνους για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι σε σχέση με την Κορέα, ενώ ακόμα και οι χώρες σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, υπογραμμίζουν ότι μόνο η διπλωματία μπορεί να δώσει λύση, ο Τραμπ απείλησε ότι θα «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη ΛΔ της Κορέας. Περαιτέρω προκειμένου να ικανοποιήσει τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη συμφωνία που συνομολόγησε η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με το Ιράν προϊδεάζοντας δηλαδή, για καταγγελία της και νέο κύκλο χάους στη Μέση Ανατολή. Απειλές και ύβρεις μοίρασε και για τη Λατινική Αμερική. Απείλησε με «περαιτέρω δράση» για τη Βενεζουέλα προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση της χώρας, χωρίς ωστόσο να πει με ποιο δικαίωμα οι ΗΠΑ έχουν λόγο για τα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους. Επανέλαβε επίσης προκλητικά ότι θα συνεχίσει –όπως και οι προκάτοχοι του- να περιφρονεί τα Ψηφίσματα της ΓΣ του ΟΗΕ διατηρώντας τον εγκληματικό αποκλεισμό σε βάρος της Κούβας. Οι δε «προειδοποιήσεις» για περικοπές στην αμερικανική χρηματοδότηση για τη λειτουργία του ΟΗΕ και των αποστολών του, αποτελούν ουσιαστικά εκβιασμό προς τη διεθνή κοινότητα για να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Με τον Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ, σηματοδοτείται η φάση όπου ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός γίνεται ακόμα πιο ωμός και αδίστακτος, χωρίς να νοιάζεται ούτε για τα προσχήματα. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ και το διεθνές φιλειρηνικό κίνημα έχουν ιστορικά καθήκοντα για την ανακοπή των σχεδίων του και της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας. Τέλος, το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος και ίνδαλμα της αναγεννημένης Κου Κλουξ Κλαν και των Αμερικανών νεοναζί, Ντοναλντ Τραμπ καταφέρεται κατά του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, μιλά αφ’ εαυτού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy