ΑΚΕΛ: Στη σωστή κατεύθυνση τα ΜΟΕ

Σε θετική ανταπόκριση από την τουρκοκυπριακή πλευρά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ευελπιστεί το ΑΚΕΛ.

Σε γραπτή ανακοίνωση, το κόμμα της Αριστεράς σημειώνει ότι οι προτάσεις Αναστασιάδη κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αφού βελτιώνουν το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Αναλυτικά:

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την ενέργεια του Προέδρου Αναστασιάδη να εξαγγείλει ΜΟΕ υπέρ των τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Το ΑΚΕΛ συμφωνεί με το περιεχόμενο των ΜΟΕ και ελπίζει στη θετική αντίδραση της τ/κ κοινότητας σ’ αυτά.

Τέτοιες ενέργειες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αφού ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο κοινότητες του νησιού και κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλουν στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Παρά τη χρησιμότητα των ΜΟΕ, το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ξανά την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν το συντομότερο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, αφού μόνο μέσα από τις συνομιλίες για μια συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy