ΑΚΕΛ: Στηρίζουμε την διαμαρτυρία της ΠΣΕ έξωαπό την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Το ΑΚΕΛ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η μονομερής προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως αδιαίρετης πρωτεύουσας του Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο των Παλαιστινίων αλλά ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας πλην των ΗΠΑ.  Αν ο στόχος των ΗΠΑ ήταν να προκαλέσουν μια νέα αιματοχυσία και να συντηρήσουν το «εποικοδομητικό χάος» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής την ώρα που έχει ηττηθεί το «IS», τότε φαίνεται να το πετυχαίνουν.

Το ΑΚΕΛ επαναβεβαιώνει την θέση του για ανάγκη καθολικού σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και αναγνώριση ανεξάρτητου βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, αύριο Τρίτη, 12/12/2017, στις 17:00 έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy