ΑΚΕΛ: Στον πολίτη οι ζημιές από το ξεπούλημα Συνεργατισμού

Η χθεσινή λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης προσφορών για το Συνεργατισμό ουσιαστικά ολοκληρώνουν την διαδικασία ξεπουλήματος του Συνεργατισμού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δήλωσε στον “Άστρα” ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Φθάσαμε σε αυτό το σημείο, σημείωσε, αφού η κυβέρνηση απέκλεισε όλες τις άλλες επιλογές ως ο κύριος μέτοχος της τράπεζας και τροχοδρόμησε μονοδρομικά το ξεπούλημα στους ιδιώτες.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, πρόσθεσε, ο κ. Πολυκάρπου είναι οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω της αυτή η ενέργεια, όπου τα κέρδη θα τα πάρουν οι νέοι ιδιοκτήτες και τις ζημιές θα τις πληρώσει και πάλι ο φορολογούμενος πολίτης.

Σε σχέση με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια ο Χάρης Πολυκάρπου είπε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά μόνο για τους αριθμούς και όχι για την πραγματικότητα.

Σημαντικό είναι και το θέμα με το μέλλον των εργαζομένων, σημείωσε ο κ. Πολυκάρπου λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε και πάλι υποσχέσεις για διασφάλιση τους και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, όμως η πράξη δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις υποσχέσεις της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy