ΑΚΕΛ: Θέλουν να βάλουν τα κέρδη της Cyta στην τζέπη του κεφαλαίου

Τα κέρδη που πραγματοποιεί η Cyta, αντί η Κυβέρνηση να τα διοχετεύσει προς την κοινωνία, προσπαθεί να τα βάλει στην τσέπη του μεγάλου κεφαλαίου, τονίζει το ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση από την Cyta αύξησης των κερδών του Οργανισμού κατά €13 εκ. και σημειώνοντας ότι το 2014 τα καθαρά κέρδη της Cyta ήταν €57 εκ ενώ το 2015 ανήλθαν στα €70 εκ. ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι «σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού, επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τη Cyta, η Cyta ανακοινώνει αύξηση των  κερδών της. Και είναι αυτά τα κέρδη τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τα βάλει στη τσέπη του μεγάλου κεφαλαίου, αντί να τα διοχετεύσει προς την κοινωνία, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα της CYTA και άλλων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών».

Συνεχίζοντας ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με συνέπεια και επιμονή να αντιμετωπίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να ιδιωτικοποιήσει τη Cyta, «γιατί η παραμονή της Cyta ως δημόσιος ημικρατικός οργανισμός, ο οποίος ασφαλώς θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να αντιμετωπίσει τις όποιες στρεβλώσεις και προβλήματα αντιμετωπίζει στη λειτουργία της, είναι ένα θέμα που αγγίζει την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Τυτόχρονα ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση καλώντας την «να τερματίσει τις προσπάθειες της για ιδιωτικοποίηση της CYTA αλλιώς θα συνεχίσει να βρίσκει το ΑΚΕΛ μπροστά της».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy