Ακιντζι: Η διαδικασία θα δείξει για στρατηγικές προσεγγίσεις ως πακέτο

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα δείξει κατά πόσο θα υπάρξουν στρατηγικές προσεγγίσεις (στα υπό συζήτηση θέματα) ως ένα πακέτο και κατά πόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, δήλωσε απόψε στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνοντας ότι η συνάντηση της Δευτέρας ήταν αναγκαία, ο κ. Ακιντζί είπε ότι “στο παρόν στάδιο, τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως ήταν στο παρελθόν”.

Η περίοδος κατά την οποίαν οι διαπραγματευτές είχαν συναντήσεις και ακολουθούσαν συναντήσεις των ηγετών έχει παρέλθει, ανέφερε.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο αποστολής προσωπικού εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για βολιδοσκόπηση αναφορικά με την επανέναρξη των συνομιλιών, ο Τ/κ ηγέτης είπε πως υπάρχει κάποια πληροφόρηση αλλά ο εκπρόσωπος δεν θα ενεργεί όπως ο Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.

Μπορεί να είναι κάτι προσωρινό και δεν υπάρχει κάτι το σίγουρο ακόμα, πρόσθεσε.

Ο κ.Ακιντζί υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η συμπεριφορά της ε/κ πλευράς.

Ανέφερε επίσης ότι επανέλαβε τις θέσεις του σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων στη Δερύνεια και στο Απλίκι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε τόσο στο ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά όσο και στο δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy