Ακιντζί: Να εγκαταλείψουν την αρνητική στάση οι Ε/κ

Ως η πλευρά που επιθυμεί να ζουν και οι δύο κοινότητες σε ειρήνη, ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, θέλουμε η «ε/κ διοίκηση» της «νότιας» Κύπρου «να εγκαταλείψει πλέον την αρνητική στάση και συμπεριφορά που δημιούργησε απογοήτευση», έγραψε σήμερα στο βιβλίο ηρώων για την 18η Μαρτίου ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Στα κατεχόμενα διοργανώθηκαν σήμερα εκδηλώσεις από κοινού με την Τουρκία (μέσω της «πρεσβείας») για την «Ήμερα Μνήμης Μαρτύρων και την Επέτειο της Νίκης στο Τσανάκκαλε» που στην Τουρκία θα γιορτασθεί στην παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην Καλλίπολη. Ο Τ/κ ηγέτης, η «κυβέρνηση» και η διοίκηση του κατοχικού στρατού συμμετείχαν στην εκδήλωση στο «μνημείο ηρώων» στο Μπογάζι όπου ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι και ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων υποστράτηγος Γιλντιρίμ υπέγραψαν το «βιβλίο ηρώων».
 
Σε αυτό, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε περίπτωση που αυτή η μη εποικοδομητική στάση των Ε/κ στο Κυπριακό, αλλάξει στα σοβαρά, τότε μόνο μπορεί να γεννηθεί μια νέα ελπίδα για λύση. Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, ο τ/κ «λαός» – κατά την έκφρασή του – θα συνεχίσει, χωρίς να κλείνει τις πόρτες, προς το μέλλον για την επίτευξη της προόδου και της ανάπτυξης.
 
Ο Τούρκος «πρέσβης» έγραψε στο ίδιο βιβλίο ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την διαιώνιση της μεγαλύτερης κληρονομιάς της νίκης στη μάχη της Καλλίπολης, που είναι η δημοκρατία και η (Τουρκική) Δημοκρατία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy