Ακυρώνονται δρομολόγια τρένων στη Θεσ/νίκη λόγω του χιονιά

Φωτο αρχείου

|Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες των τρένων, εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στα βαγόνια, που εκτελούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αθήνα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του έντονου παγετού που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα αντιμετώπισαν οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών ΙC 53 και ΙC 55 που έκαναν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα στις 7.30 π.μ. και 10π.μ. αντίστοιχα και ακινητοποιήθηκαν η μια αρχικά στον Δομοκό και η δεύτερη στη Λάρισα λόγω των βλαβών που υπέστησαν οι μηχανές εξαιτίας του ψύχους.

Το πρώτο τρένο, αρχικά νωρίς το μεσημέρι ακινητοποιήθηκε κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα λόγω ψύχους. Εστάλησαν μηχανές έπειτα από τρεις ώρες να μπορέσει να γίνει η αλλαγή και να απεγκλωβιστεί η αμαξοστοιχία, όμως λίγο πριν το Λιανοκλάδι βραχυκυκλώνει και η δεύτερη λόγω του ψύχους με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και πάλι έως ότου αλλάξει και τρίτη μηχανή. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτή τη στιγμή το τρένο έχει ξεκινήσει το ταξίδι, βρίσκεται περίπου Τιθορέα με προορισμό Αθήνα.

Το δεύτερο τρένο με προορισμό και αυτό την Αθήνα είναι ακινητοποιημένο στη Λάρισα περίπου από τη μία το μεσημέρι εξαιτίας προβλημάτων στη μηχανή. Αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι είναι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου με δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη στο Πλατύ Ημαθίας, λόγω των ίδιων προβλημάτων.

Πάντως από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, όπως μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ. είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα, ΕΕΣΤΤΥ για τη συντήρηση των μηχανών και ΟΣΕ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αφού η ίδια κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Υπενθυμίζεται πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήδη προχώρησε σε ματαίωση δρομολογίων για σήμερα και αύριο στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη – Αθήνα και στην προαστιακή γραμμή Λάρισα -Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy