Ακούς Ζέτα;

Μήπως, κατά λάθος, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου άκουσε για τα έσοδα στον τουρισμό;
Την πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία τα έσοδα για ολόκληρο το 2015 θα κλείσουν με άνοδο 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €2.059,5 εκ. σε σύγκριση με €1.979,8 εκ. πέρσι.

Οταν λοιπόν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν αυτά που παραχώρησαν για να βοηθήσουν τους ξενοδόχους λόγω της οικονομικής κρίσης, πριν από τρία χρόνια, ας μην κλείνει τα αυτιά της η Υπουργός. Είναι καιρός, αν θέλει να κατσαδιάσει τους ξενοδόχους οι οποίοι δηλώνουν… άγνοια ότι πριν τρία χρόνια έβαλαν την υπογραφή τους στη συμφωνία πως τα δικαιώματα που παραχωρήθηκαν θα επανέλθουν.

Στην εν λόγω συμφωνία φαίνεται ξεκάθαρα και η «πλατιά» της κας Αιμιλιανίδου. Μάλιστα ο διευθυντής των εργασιακών σχέσεων Ανδρέας Μυλωνάς, διευκρινίζει πως όσα συμφωνήθηκαν με τη μεσολαβητική πρόταση, θα έχουν προσωρινή ισχύ μέχρι την 31/12/2015 και μετά την ημερομηνία αυτή «επανέρχονται ως έχουν στη συλλογική σύμβαση».

Αν λοιπόν νιώθει ότι είναι Υπουργός Εργασίας ακόμη, ας κάνει αυτό που πρέπει γιατί ο βιομηχανικός κώδικας αυτό απαιτεί. Εκτός και αν πετάχτηκαν στα άχρηστα και οι εργασιακές σχέσεις.

Α.Ξ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy