ΑΚΡ: Το CHP πάντοτε αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών

“Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) το κάνει πάντα αυτό”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μπουλέντ Τουράν σχολιάζοντας την ένσταση του CHP στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Ο Μπουλέντ Τουράν ο οποίος είναι ο πρώτος που αντέδρασε από το ΑΚΡ στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακύρωση του δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα το CHP δεν σεβάστηκε ποτέ την βούληση του λαού έπειτα από εκλογές. Πρόσθεσε ότι το ίδιο τους είχαν καταλογίσει και οι πρώην πρόεδροι της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, Ντεμιρέλ και Μεντερές. “Επομένως εμείς είμαστε συνηθισμένοι αλλά στη συνέχεια η κοινή γνώμη θα το αποδεχτεί αυτό. Και το CHP πιστεύω ότι θα το δεχτεί με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε.

Για τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια ανέφερε ότι είναι ένα τεχνικό ζήτημα. “Δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι χρησιμοποιήθηκε νοθευμένη ψήφος, πουθενά δεν υπάρχει παρόμοιος ισχυρισμός”, υποστήριξε. Ανέφερε ότι σε κάθε κάλπη υπήρχε εκπρόσωπος από το κάθε πολιτικό κόμμα και πως στο θέμα της καταμέτρησης δεν υπάρχει καμιά διαμάχη. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy