Ακριβότερα τα φετινά… κούλουμα

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρει ότι με βάση τις τιμές χονδρικής πώλησης των οπωροκηπευτικών, οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβότερα το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να τεθεί φραγμός από τους αρμόδιους στις δυνατότητες καθορισμού τιμών από τους διάφορους μεσάζοντες, οι οποίοι διαμορφώνουν τις τιμές σε τέτοια επίπεδα που είναι σχεδόν αδύνατο για τους καταναλωτές να τα αγοράσουν.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι με βάση τις τιμές χονδρικής πώλησης οι οποίες ισχύουν σήμερα φαίνεται ότι οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν κατά πολύ ακριβότερα τα φθαρτά που κυρίως θα χρησιμοποιήσουν για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, τα αγγουράκια θερμοκηπίου έχουν σχεδόν 5πλάσια τιμή σήμερα από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα των τιμών που θα βρουν οι καταναλωτές στην αγορά.

Περαιτέρω αναφέρεται πως οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τιμές που αντιστοιχούν σε προϊόντα πρώτης ποιότητας, χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση ότι αυτά που τελικά καταλήγουν στο καλάθι τους είναι πράγματι πρώτης ποιότητας και όχι αποτέλεσμα κάποιας πρόσμιξης.

Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος αναφέρει πως θα πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα τους και να εξαλείψουν όλες τις πρακτικές που επιτρέπουν σε διάφορους να εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy