Ακτύπητη στο βόλεϊ

Η πετοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας χαρίζει πολλά χαμόγελα με τις εμφανίσεις και επιτυχίες της. Προψές πέτυχε την πιο σημαντική νίκη του φετινού πρωταθλήματος, υποτάσσοντας εύκολα τον Παφιακό και θρονιάστηκε στην 1η θέση. Η νίκη αντικατοπτρίζει τη φετινή υπεροπλία του «τριφυλλιού», αφού ο Παφιακός είναι δεύτερος, ενώ ακολουθούν 3 ομάδες με μεγάλη βαθμολογική διαφορά.

Είναι φανερό ότι η Ομόνοια διαθέτει μια ποιοτική ομάδα που της δίνει σαφές προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Ποια μάχη, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, αφού μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να χάσει αυτό τον τίτλο η ομάδα του Σάββα Σάββα. Οπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα φαίνεται ότι η μόνη αντίσταση μπορεί να προέλθει από τον Παφιακό, αφού οι άλλες ομάδες παρουσιάζονται μέτριες και ασταθείς…

Αετομάτης

Οι χορηγίες της CYTA…

Για άλλη μια φορά ο αθλητισμός βρίσκει τη βοήθεια που χρειάζεται, μέσα από χορηγίες ενός Οργανισμού που σύντομα θα παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση της συνεργασίας της CYTA με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι θα ήταν καλά να δοθούν λεπτομέρειες της συνεργασίας των δυο φορέων, κάτι που δεν έκαναν στη διάσκεψη Τύπου που παρέθεσαν. Τι ποσά θα δοθούν και πώς θα αξιοποιηθούν από την ΚΟΕ; Ενα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

Είναι καιρός να γίνει έλεγχος στην καθημερινή διαχείριση της ΚΟΕ. Από τη μεριά της CYTA θα πρέπει να προσέξουν κάποιοι να μην ασκούν προσωπική πολιτική «παραχωρώντας» διαφήμιση σε ιστοσελίδες για να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους για τα διάφορα κακώς έχοντα στο ποδόσφαιρο. Αυτό συνιστά σκάνδαλο ολκής κύριοι, αλλά ποιος νοιάζεται…

Ομφαλοσκόπος

Ανισες μεταχειρίσεις…

Για πολλοστή φορά, μέσα από τους διορισμούς των διαιτητών, βγαίνει στην επιφάνεια η άνιση μεταχείριση κάποιων σωματείων, αλλά και μεταξύ των διαιτητών. Είχαμε δυο κάκιστες διαιτησίες των Νικολαΐδη (Δόξα-ΑΕΛ) και Σκαπούλλη (Ανόρθωση-ΑΕΚ). Και στις δύο περιπτώσεις μιλούμε για λάθη που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Ενας θα ανέμενε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας θα λειτουργούσε με παραδειγματική τιμωρία και προς τους δυο διαιτητές. Και όμως ο Νικολαΐδης δεν έχασε αγωνιστική, ενώ ο Σκαπούλλης «χάθηκε» από τους ορισμούς.

Δεν ξέρουμε αν έχει σχέση και ποιο είναι το παραπονούμενο σωματείο. Στη μια περίπτωση η ΑΕΛ και στην άλλη η Ανόρθωση. Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Ο Χρίστος Νικολαΐδης είναι το «παραχαϊδεμένο» παιδί τους. Ποτέ δεν θα πάει σπίτι του, όσα λάθη και να κάνει… Οπως είχε απειλήσει κάποτε ο Πρόδρομος και ίσως κάνουν του Τράττου…

Σφήκας

Κατά… ριπάς

• Το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή & Νική Γεωργίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα απονεμηθεί φέτος για 6η συνεχή χρονιά.

• Θεσπίστηκε το 2010 για να αποδώσει τιμές σε άτομα και σύνολα που πρόσφεραν στον κυπριακό αθλητισμό…

• Oχι μόνο αναγνωρισμένα αλλά και στο πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους και του ευ αγωνίζεσθαι, στα αχνάρια των Λυμπουρή και Νική…

• Το 2010 τιμήθηκε ο Κυριάκος Νεοκλέους, που μέσα από την ίδια τη ζωή του ενσάρκωσε τις πραγματικές και αληθινές αξίες του αθλητισμού. Παιδαγωγός που έδωσε μηνύματα «τίμιου παιχνιδιού».

• Το 2011, το βραβείο απονεμήθηκε στον φτεροπόδαρο αθλητή του 1970, Χάρη Αϊβαλιώτη, ενώ τιμήθηκε μεταθανάτια η Δομνίτσα Λανίτου-Καβουνίδου.

• Δυο προσωπικότητες που λάμπρυναν με τη συνολική προσφορά τους το αθλητικό στερέωμα του τόπου μας.

• Το 2012 το βραβείο απονεμήθηκε μεταθανάτια στον αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, Χαράλαμπο Κουκκουλαρίδη, τέως Γ.Δ. του ΚΟΑ.

• Το 2012 τιμήθηκε επίσης και το σωματείο της Αναγέννησης Δερύνειας, ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1920 ως απάντηση της αγραμματοσύνης και της φτώχειας, ρίχνοντας φως στο σκοτάδι τής τότε εποχής.

• Το 2013 ο Παλλάδιος Νικολάου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο για την 50χρονη προσφορά του στον αθλητισμό, ως αθλητής και προπονητής.

• Το 2014 το βραβείο πήγε στον Μιχάλη Νικολαΐδη, τον πατέρα της μπασκετικής ΑΕΛ, για τη συνολική προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος.

• Φέτος το βραβείο συνεχίζει το οδοιπορικό του τιμώντας δυο πολύ διαφορετικούς σκαπανείς του αθλητισμού…

• Τον Κώστα Χατζηανδρέου, πατέρα της πετόσφαιρας στην Κύπρο και τον αγωνιστή ποδοσφαιρικό παράγοντα Παράσχο Χαραλάμπους.

Ελέφαντας

(Από τη “Χαραυγή” 29/11/2015)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy