Άλλα 15 χρόνια φυλάκιση στον Αθηνή για κοντραπάντο ναρκωτικών

Μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές και ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για εισαγωγή ναρκωτικών οργάνωσε νέα επιχείρηση εισαγωγής κοκαϊνης ο κατάδικος Σωτήρης Αθηνής. Ο 60χρονος καταδικάστηκε σήμερα από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 15 χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή 2,5 κιλών κοκαϊνης από την Αίγυπτο στην Κύπρο. Η ποινή, θα αρχίσει να ισχύει από τον Ιούλιο του 2018, όταν εκπνέει η 20ετής φυλάκιση του Αθηνή για εισαγωγή κοκαϊνης από τη Βραζιλία στην Κύπρο η οποία επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2007.

Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο έκανε λόγο για αποφασιστικότητα και θράσος του κατηγορουμένου να διαπράξει αδικήματα παρόμοια με τα αδικήματα για τα οποία είναι ήδη έγκλειστος στις Κεντρικές Φυλακές. Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση ο Ανδρέας Αλεξάνδρου Αθηνής, αδελφότεκνος του Σωτήρη Αθηνή ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση, ήταν το εκτελεστικό όργανο και ο μεσάζων για τον Αθηνή ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση μέσα από τη φυλακή!

Για την υπόθεση αυτή, έχουν επίσης καταδικαστεί σε 11 και 9 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα οι Ρένος Ζερταλής και Χρίστος Κωτσάκης. Ο Ζερταλής είναι το πρόσωπο που ανέθεσε την αποστολή μεταφοράς των ναρκωτικών εκ μέρους των Αλεξάνδρου και Αθηνή στον Κωτσάκη ο οποίος μετέφερε τα ναρκωτικά στην Κύπρο στις 19 Απριλίου 2014. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ακολούθησε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης – παραλαβής κατά την οποία συνελήφθη ο Ζερταλής και ομολόγησε το ρόλο των Αθηνή και Αλεξάνδρου.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy