Αλλα κόλπα, κ. Αβέρωφ

Οταν ο εκλεκτός του ΔΗΣΥ βρίσκεται στη γωνιά (Α. Ορφανίδης) βγάζει από το τσεπάκι του ο Αβέρωφ Νεοφύτου την ανάθεση του διαγνωστικού ελέγχου των τραπεζών από την ΚΤΚ στην Pimco, αφήνοντας υπόνοιες για τον Π. Δημητριάδη, προκειμένου να αποπροσανατολίσει.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων ξεχνούν εύκολα, να αναφέρουμε ότι η συντονιστική επιτροπή που επέλεξε την Pimco αποτελείτο από το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, τον Συνεργατισμό, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Επίσης, όπως επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωση ο ΠΑΣΕΧΑ, το κεντρικό σενάριο της Pimco βάσει του οποίου υπολογίσθηκαν οι κεφαλαιουχικές ανάγκες των τραπεζών απεδείχθη υπεραισιόδοξο αφού η Τρ. Κύπρου χρειάστηκε πρόσθετα κεφάλαια ύψους 1 δις ευρώ το 2014.

Κανένα από τα ζητήματα που έχει εγείρει ο κ. Νεοφύτου δεν ευθύνεται για την κατάρρευση των τραπεζών. Στόχος του, καταλήγει, είναι η απενοχοποίηση τροφίμων του τραπεζικού κατεστημένου και η μετατόπιση της ευθύνης σε άλλους, σε μια προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού.

Α.Ξ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy