Άλλα το κράτος, άλλα ο Δήμος Αγίας Νάπας για το Κάβο Γκρέκο

Το Υπουργείο Μεταφορών απορρίπτει ότι ξεπερνούν τα όρια προστασίας τα επίπεδα εκπομπών Ιονίζουσας και μη Ιονίζουσας ακτινοβολίας, από τις κεραίες αναμετάδοσης στο Κάβο Γκρέκο.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γιώργος Κωμοδρόμος διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, είπε ότι τα αποτελέσματα μετρήσεων που διενεργούνται ανά εξάμηνο, έχουν δείξει ότι ο Συντελεστής Έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι χαμηλότερος του ανώτατου επιτρεπτού ορίου, από εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες φορές.

Να σημειωθεί ότι αντίθετες είναι οι μετρήσεις που έγιναν για λογαριασμό του Δήμου Αγίας Νάπας, από τον Κύπριο πτυχιούχο καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ Αντρέα Νεοκλέους.

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις του καθηγητή έδειξαν από 82 ώς 113 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια εκπομπής ιονίζουσας ακτινοβολίας και εκπομπής μη ιονίζουσας ακτινοβολίας από 1930 ώς 14 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ανάλογα με την απόσταση.

Ο Γιώργος Κωμοδρόμος εξήγησε ότι οι διαφορετικές μετρήσεις προέκυψαν εξαιτίας του ότι το τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, έκανε μετρήσεις με βάση τα εθνικά πρότυπα και τα διεθνή πρότυπα όπως καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αντίθετα, πρόσθεσε, η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Δήμου Αγίας Νάπας βασίστηκε σε πρότυπα μιας ομάδας γιατρών από την Αυστρία.

Ο κύριος Κωμοδρόμος τόνισε ότι είναι στην διάθεση του Δημάρχου Αγίας Νάπας για να εξηγήσει πως έχουν τα δεδομένα αλλά και αν χρειαστεί να ξαναγίνουν μετρήσεις.

Πάντως μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία και δηλώνει έτοιμος να ληφθούν νομικά μέτρα, αφού με βάση την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Δήμου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη εκπομπή ραδιενεργούς ακτινοβολίας στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.

Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος βρισκόταν σε σκάφος αναψυχής και πως όταν έφτασε στην περιοχή αμέσως έκλεισαν τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Ο κύριος Καρούσος γνωστοποίησε ότι από τον Φεβρουάριο έστειλε επιστολή στα Υπουργεία Μεταφορών, Υγείας, Άμυνας και Γεωργίας για να υπάρξει συνάντηση και ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση.

Ελπις Γεωργίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy