Άλλοι δύο ιμάμηδες συνελήφθησαν στα κατεχόμενα ως μέλη της ΦΕΤΟ

Άλλοι δύο ιμάμηδες και η σύζυγος ενός εξ αυτών συνελήφθησαν το πρωί στο Κιόνελι με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και φέρονται να είχαν σχέση με τον ιμάμη του Κιόνελι που συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό 2ημερη κράτηση.
 
Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, τον 30χρονο ιμάμη Χιτζάμπι Ντουράν και την 27χρονη σύζυγό του Σαλίχα καθώς και τον 52χρονο επίσης ιμάμη Νιζαμετίν Σαλτάν. Σύμφωνα με «αστυνομική» ανακοίνωση, στο σπίτι όπου διαμένουν οι τρεις βρέθηκε υλικό της οργάνωσης ΦΕΤΟ καθώς και θρησκευτικά βιβλία.
 
Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη χθες και ο ιμάμης Ζουμπεϊρ Αχμέτ Τσιοκακλί ο οποίος αν και συνελήφθη γιατί το όνομά του αναγραφόταν σε φυλλάδια και βιβλία της ΦΕΤΟ που εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων κοντά σε εμπορικό κέντρο μεταξύ Κιόνελι και Αγίου Δομετίου, στο «δικαστήριο» αρνήθηκε ότι ήταν δικά του, αλλά πως επρόκειτο για υλικό που είχαν αφήσει κάποιοι στο τζαμί και ο ίδιος τα πέταξε στα σκουπίδια. Αρνήθηκε επίσης ότι είναι μέλος της ΦΕΤΟ.
 
Στο μεταξύ τα δύο αδέρφια «υπαξιωματικοί» των «δυνάμεων ασφαλείας», Αντέμ και Αχμέτ Μπιλγκέν που συνελήφθησαν στην Αμμόχωστο γιατί έκρυψαν σε πηγάδι παρόμοιοι υλικό της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν μετά την 3ημερη κράτησή τους από το «επαρχιακό δικαστήριο» και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι έναντι χρηματικού προστίμου, σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου».
 
Η Γενί Ντουζέν γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα ότι οι συλλήψεις με την κατηγορία των μελών της ΦΕΤΟ έχουν φθάσει στα κατεχόμενα τις 11, ενώ δεκάδες άτομα έχουν ανακριθεί και η επιχείρηση της «αστυνομίας» τελεί υπό άκρα μυστικότητα. Υπενθυμίζει η εφημερίδα ότι υπό 3ημερη κράτηση είχε τεθεί στην Τουρκία και ο «υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων» Ταλίπ Αταλάι όταν είχε συλληφθεί σε επίσκεψή του στο Ντιγιάρμπακιρ. Σημειώνει δε ότι έχουν συλληφθεί άλλοι δύο ιμάμηδες στα κατεχόμενα, ένας «αστυνομικός» και δύο «υπαξιωματικοί» του τουρκικού στρατού.
 
Οι πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της «αστυνομικής» έρευνας που διαρκεί εδώ και μήνες, παρατηρεί η εφημερίδα, έγιναν τον περασμένο Ιούνιο και ήταν δύο άτομα. Ακολούθησε τρίτο που αναζητείτο στην Τουρκία και εντοπίστηκε στα κατεχόμενα. Τον Ιούνιο είχε δημοσιευθεί επίσης ότι στα κατεχόμενα φαίνεται πως λειτουργούσαν 23 γιάφκες της οργάνωσης ΦΕΤΟ.
 
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις δύο πρώην «γενικών εισαγγελέων» για το γεγονός ότι εναντίον των συλληφθέντων δεν έχουν καταχωρηθεί υποθέσεις στο «δικαστήριο» αλλά γίνεται έρευνα και πως εάν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι επαρκείς ή όχι θα τις κρίνει ο «εισαγγελέας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy