Άλλη μια δημόσια παραλία στη Λάρνακα

Άλλη μια δημόσια παραλία θα μπορούν να απολαμβάνουν από φέτος οι λάτρεις της θάλασσας στην πόλη της Λάρνακας.

Όπως γνωστοποίησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Κουκουμάς, ο Δήμος Λάρνακας διαμόρφωσε άλλη μια δημόσια παραλία στην περιοχή της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (Πιαλέ Πασά). Πρόκειται για την παραλία μπροστά από το καφεστιατόριο Μακού όπου μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος εξωτερικός εξοπλισμός του εστιατορίου, ο οποίος αφαιρέθηκε και στην παραλία τοποθετήθηκαν 150 κρεβατάκια και 80 ομπρέλες του Δήμου Λάρνακας.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για δημοτική διαχείριση των παραλιών στην πόλη της Λάρνακας κατόπιν σχετικής χαρτογράφησης. Η νέα παραλία προστίθεται στο δυναμικό του Δήμου Λάρνακας μετά την ανάκτηση της διαχείρισης των δύο μεγάλων παραλιών στις Φοινικούδες και στο Μακένζι, οι οποίες τέθηκαν υπό δημόσιο έλεγχο τα τελευταία χρόνια. Στις δημόσιες παραλίες τοποθετήθηκαν νέα κρεβατάκια και ομπρέλες, ομοιόμορφου τύπου και γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού της διαδικασίας κρατήσεων από τους λουόμενους.

Η άλλη μεγάλη οργανωμένη παραλία της πόλης είναι η Καστέλλα, η οποία παραμένει υπό ιδιωτική διαχείριση. Ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται για την υποδοχή της νέας καλοκαιρινής σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τουριστών. Οι προσπάθειες εστιάζουν μεταξύ άλλων και στην αναβάθμιση των παραλιών, οι οποίες αποτελούν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη της Λάρνακας.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy