Άλλη μια εξαγγελία με φόντο τις Προεδρικές η αποζημίωση των Ταμείων Προνοίας

Η Κυβέρνηση καλείται να αναθεωρήσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει τα ταμεία προνοίας των εργαζομένων που κουρεύτηκαν όπως είχε δεσμευτεί.


Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αποζημίωση των Ταμείων Προνοίας, που έχουν πληγεί από το κούρεμα καταθέσεων το Μάρτη του 2013 προστίθεται σε μια σειρά από εξαγγελίες που γίνονται με φόντο τις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές ανέφερε σε δηλώσεις του ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου

Σε σχέση με το περιεχόμενο του σχεδίου, η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά για άλλα δεσμεύθηκε κι άλλα αποφασίζει. Σε επιστολή του προς τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί το Μάϊο του 2013:

(α) για περιορισμό της απώλειας από το κούρεμα για όλους στο 25% και
(β) για επιστροφή ισόποσων μετοχών με βάση το ποσό της αποζημίωσης για όσα ταμεία είχαν λάβει μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.


Αντί αυτού, με τη χθεσινή της απόφαση η Κυβέρνηση αρνείται να καλύψει το σύνολο των καταθέσεων που επηρεάζονται, αφού θέτει περιορισμούς στην αποζημίωση. Επίσης απαιτεί την επιστροφή του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που κατέχουν τα ταμεία προνοίας, παρά το γεγονός ότι το 25% του ποσού δεν θα αποζημιωθεί.


Η Κυβέρνηση είναι ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εργαζόμενους, δεδομένου ότι αυτοί κουρεύτηκαν από το πρώτο σεντ και δεν έτυχαν ούτε του δικαιώματος συμψηφισμού των κατατεθειμένων ποσών με το σύνολο των δανείων τους. Η Κυβέρνηση καλείται να αναθεωρήσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει τα ταμεία προνοίας των εργαζομένων που κουρεύτηκαν όπως είχε δεσμευτεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy