“Αλληλεγγύη στην εφημερίδα «Αφρίκα»”

“Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν γιατί είναι απολύτως επιτακτική η ανάγκη για λύση του Κυπριακού που θα απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή και την παρουσία της Τουρκίας στο νησί μας”

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Εκπρόσωπος Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου Σταύρου Μαλά, προέβη σε δήλωση αναφορικά με τα τελευταία περιστατικά από τους εθνικιστικούς κύκλους των κατεχομένων, εναντίον της εφημερίδας Άφρικα”.

Αυτούσια η δήλωση
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στην εφημερίδα «Αφρίκα», τους δημοσιογράφους και τον εκδότη της Σενέρ Λεβέντ οι οποίοι υφίστανται τις επιθέσεις των εθνικιστικών κύκλων των κατεχομένων, με την ενθάρρυνση του ηγέτη της κατοχικής δύναμης.
Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν γιατί είναι απολύτως επιτακτική η ανάγκη για λύση του Κυπριακού που θα απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή και την παρουσία της Τουρκίας στο νησί μας.

Επιβεβαιώνουν επίσης ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται στην κατοχή και αγωνίζονται για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία. Δυνάμεις με τις οποίες πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να αγωνιστούμε μαζί για το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

Επίτευξη λύσης για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας
 
Η αναβάθμιση της επιθετικότητας της Τουρκίας υπογραμμίζει ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Ότι ενόσω συνεχίζεται η παράνομη κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο, οι κίνδυνοι για τη χώρα μας και το λαό μας –Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους- είναι πολύ μεγάλοι.

Με την παράνομη παρουσία της στην Κύπρο η Τουρκία διατηρεί σαράντα χιλιάδες κατοχικό στρατό, συνεχίζει τον εποικισμό, το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών και αποτελεί διαρκή απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενώπιον της αναβαθμισμένης τουρκικής επιθετικότητας, η επίτευξη λύσης γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Μόνο με τη λύση μπορούμε να απαλλαγούμε από την παρουσία της Τουρκίας, να τερματίσουμε τον εποικισμό, να αποκαταστήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό μας.

Οι πολιτικές που προτείνει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος με τη μορφή της λεγόμενης «νέας στρατηγικής» ή οι πολιτικές πρόταξης όρων και προϋποθέσεων που προτείνει ο κ. Αναστασιάδης οδηγούν σε σύγκρουση με τη διεθνή κοινότητα, σε συνέχιση των αδιεξόδων, σε συνέχιση της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο, την οποία εκμεταλλεύεται για παγίωση της διχοτόμησης.

Ο Σταύρος Μαλάς, αν και εφόσον τον τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα εργαστεί για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αξιοποιώντας το υλικό που συσσωρεύτηκε στις διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, αυτή τη θέση θα αξιοποιήσει ο Σταύρος Μαλάς. Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα καταστήσει δυνατή την αξιοποίηση της θέσης του ΓΓ του ΟΗΕ, της ΕΕ, της Βρετανίας και φυσικά της Ελλάδας στο Κραν Μοντανά, για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης και για αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy