Αμερικανίδα Πρέσβειρα: Παρακολουθούμε και ενεργούμε

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και ενεργούμε αναφορικά με αυτά τα γεγονότα, δήλωσε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι σε σχέση με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί και θα μπορέσουν να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η κ. Ντόχερτι μιλούσε σε δημοσιογράφους εξερχόμενη από το Προεδρικό, όπου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τα γεγονότα που συμβαίνουν, περιλαμβανομένου του ζητήματος των υδρογονανθράκων και μετέφερα στον Πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ νοιώθουν πολύ έντονα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ και επανέλαβα ότι μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα.

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον «όταν βρισκόταν στην Άγκυρα την προηγούμενη εβδομάδα ήγειρε αυτό το ζήτημα με τους Τούρκους».

Οπότε, συνέχισε η κ. Ντόχερτι «παρακολουθούμε τα γεγονότα και επίσης ενεργούμε για αυτά τα γεγονότα», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «το ζήτημα θα επιλυθεί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος και να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι αναμένεται και παρουσία της Exon-Mobil στην ΑΟΖ της Κύπρου είπε ότι «συζητούμε σήμερα τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy