Άμεση διαβούλευση ΠΙΣ και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας

Την  άμεση μεταξύ τους διαβούλευση αποφάσισαν η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας σε πρόσφατη συνάντησή τους μετά την ψήφιση των Νομοσχεδίων για το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) και την Αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.
 
Σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρει ότι ο Οργανισμός «έχει δεσμευτεί ότι τον Οκτώβριο του 2017 να αρχίσει εντατικός διάλογος για τις αμοιβές των ιατρών σε όλες τις βαθμίδες της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας».
 
 Παράλληλα ο ΠΙΣ μέσω των Επιστημονικών Εταιρειών θα συμβάλει στην κατάρτιση των επιστημονικών κατευθυντήριων οδηγιών κατά ειδικότητα που αφορούν τις κλινικές πράξεις και τη θεραπεία των ασθενών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.
 
 Στόχος του ΠΙΣ, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, «είναι όπως μέσα από τις διαβουλεύσεις να διασφαλίσει την ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών για τον Κύπριο ασθενή καθώς επίσης και την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια των ιατρών μελών του».
 
 Καταλήγοντας ο ΠΙΣ δηλώνει σίγουρος «ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Πολιτεία, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, πάροχοι υγείας και ασθενείς θα συμβάλουν στην εφαρμογή του ΓεΣΥ το οποίο θα εξορθολογίζει τη λειτουργία και τις δαπάνες του τομέα της Υγείας με θετικές συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy